Test u Dohi

HRVATSKA – SLOVENIJA 1:1 KRAJ! Vatreni remijem osigurali drugu jakosnu skupinu, Slovenci izjednačili u 92. minuti

Portal Novi list

Andrej Kramarić/Foto PIXSELL

Andrej Kramarić/Foto PIXSELL

Susjedski derbi je završio remijem, čime je Hrvatska osigurala mjesto u drugoj jakosnoj skupini ždrijeba za Svjetsko prvenstvo.



DOHA Hrvatska nogometna reprezentacija od 15 sati igra prvu od dvije zacrtane prijateljske utakmice u Dohi. Slovenija, predvođena bivšim trenerom Rijeke Matjažom Kekom, bit će prvi ispit za selekciju izbornika Zlatka Dalića (također bivšeg trenera Rijeke!), koja će za tri dana svoju mini turneju na poprištu nadolazećeg SP-a zaključiti susretom protiv Bugarske.


Izbornik “kockastih” je najavio da će u susretu protiv Slovenaca isprobati novi sustav igre (3-5-2),  kojega bi mogao barem povremeno koristiti u budućnosti. Osim toga jasno je da svaki pozitivan rezultat može olakšati pripremu za ono što svjetskim doprvacima predstoji krajem godine u Kataru.



90+3. minuta KRAJ! Susjedski derbi je završio remijem, čime je Hrvatska osigurala mjesto u drugoj jakosnoj skupini ždrijeba za Svjetsko prvenstvo.




90+2. minuta GOL! Bijol je strijelac nakon kornera, Slovenci su izjednačili.


89. minuta Oršić tuče ravno u Oblaka, potom Livaja proigrava Vlašića, čiji udarac Oblak opet brani.


88. minuta Sjajna akcija Slovenaca i velika prilika, Vatrene je dva puta zaredom spasio Gvardiol! Prvo je spasio s crte nogom, a trenutak kasnije i glavom, a pomogla mu je i vratnica.


70. minuta Tek je sada Dalić odlučio mijenjati. U igri su Livaja, Majer i Pašalić umjesto Budimira, Modrića i Kovačića.


53. minuta Vatreni dominiraju od početka drugog dijela. Sada je Juranović opalio s 20-ak metara, lopta je otišla malo preko grede. Prije njegova udarca blokiran je Modrićev pokušaj.


51. minuta Modrić puca ravno u Oblaka! Sjajna šansa Hrvatske, Kramarić je vratio povratnu za Modrića, a kapetan odmah tukao.


46. minuta Krenuo je drugi dio.


45. minuta Kraj prvoga dijela.


40. minuta GOOOL! Napokon je Hrvatska probila Slovence, Kramarić je iskoristio pogrešku Slovenaca, točnije Brekala koji je promašio loptu. Kramarić je sam izbio ispred Oblaka i poentirao za 1:0.


35. minuta Vatreni drže loptu u svom posjedu, ali nema značajnijih prilika.


30. minuta Modrić je ubacio iz slobodnog udarca, Budimir je ostao prekratak te je Oblak to lako uhvatio.


15. minuta Gvardiol je očistio ubačaj slovenske ekipe iz slobodnjaka.


13. minuta Tek sada došlo je do prvog udarca na utakmici. Jakić je gađao prema vratima iz daljine, ali otišlo je pored gola.


1.minuta Krenuo je susret.


HRVATSKA – SLOVENIJA 1:1


Stadion Education City. Sudac: Abdullah Jamali (Kuvajt). Strijelci: 1:0 Kramarić (40′), 1:1 Bijol (90+2′). Žuti karton: Zajc (Slovenija), Budimir (Hrvatska). 


HRVATSKA: Livaković, Pongračić, Ćaleta-Car, Gvardiol, Juranović, Modrić, Jakić, Kovačić, Perišić, Kramarić, Budimir.


SLOVENIJA: Oblak, Blažič, Bijol, Karničnik, Šikošek, Kurtić, Čerin, Lovrić, Zajc, Brekalo, Šporar.