Ždijeb u Frankfurtu

Hrvatska nogometna reprezentacija saznala suparnike u kvalifikacijama za EURO 2024. godine: Ždrijeb uopće nije loš!

Portal Novi list

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Kvalifikacije počinje u ožujku iduće godine i traju do studenog 2023. godine



RIJEKA Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će protiv Walesa, Armenije, Turske i Latvije u kvalifikacijama za odlazak na EURO 2024. godine. Odlučio je tako ždrijeb održan u Frankfurtu. Hrvatska je zbog uspjeha u Ligi nacija uživala status nositelja pa je tako odmah izvučena kao nositelj u skupini D i upravo je ta pogodnost učinila svoje. U HNS-u i stožeru izbornika Zlatka Dalića mogu biti zadovoljni, uvažavajući sve suparnike ždrijeb definitivno nije donio suparnike koji bi trebali zaustaviti “kockaste” na putu do Njemačke.


Foto REUTERS

Foto REUTERS


Kvalifikacije počinje u ožujku iduće godine i traju do studenog 2023. godine. Igra se u deset kvalifikacijskih skupina (sedam po pet i tri skupine po šest ekipa), a plasman na EURO, kojega će organizirati Njemačka, osigurat će pored domaćina natjecanja deset pobjednika skupina, deset drugoplasiranih, dok će preostala tri mjesta popuniti najuspješnije momčadi iz play-off-a Lige nacija.


Hrvatska je kao sudionik završnice tog natjecanja već osigurala mjesto u toj fazi kvalifikacija, jasno ukoliko prethodno ne izbori vizu kroz svoju kvalifikacijsku skupinu.




U ždrijebu su sudjelovali Gianluca Zambrotta, Demetrio Albertini, Jurgen Klinsmann i Karl-Heinz Riedle.