Liga nacija

HRVATSKA – PORTUGAL 2:3 KRAJ! Vatreni poraženi na samome kraju utakmice, ali ostali u elitnoj skupini

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Hrvatska je izgubila na Poljudu, ali je ostala u elitnoj skupini Lige nacija jer je Francuska u Parizu svladala Švedsku 4:2. Vatrenima je za ostanak bilo važno da Švedska u Parizu ne ostvari bolji rezultat od Hrvatske na Poljudu



SPLIT Hrvatska na Poljudu od 20.45 sati igra posljednju utakmicu u 2020. godini, ugostit će Portugal u šestom kolu skupine A3 Lige nacija.


Portugalcima ova utakmica nema rezultatsku važnost, dok se Vatreni bore sa Švedskom za ostanak u elitnoj skupini Lige nacija. Uz jednak broj bodova i identičan međusobni omjer, Hrvatska prednjači u broju zabijenih golova, pa je za ostanak jedino važno da danas odigra bolji rezultat nego Švedska protiv Francuske.


Stigli su službeni sastavi. Na stoperskoj će poziciji od prve minute zaigrati Mile Škorić, igrač Osijeka koji se tek jučer priključio reprezentaciji. Dalić mu je odlučio aktivirati pretpoziv nakon izostanka Ćalete-Cara i ozljede Uremovića. U vrhu napada neće biti klasične špice, već se izbornik odlučio za Vlašića i Perišića, dok su iza njih Pašalić, Modrić i Kovačić. Rog će u današnjoj utakmici igrati zadnjeg veznog.





90+3. minuta KRAJ! Hrvatska je izgubila na Poljudu, ali je ostala u elitnoj skupini Lige nacija jer je Francuska u Parizu svladala Švedsku 4:2. Vatrenima je za ostanak bilo važno da Švedska u Parizu ne ostvari bolji rezultat od Hrvatske na Poljudu.


90. minuta GOL! Zabio je za vodstvo Portugalaca Ruben Dias nakon što je Livakoviću lopta ispala u kaznenom prostoru, hrvatski se vratar sudario s Lovrenom…


79. minuta Sada su gosti promašili dvije velike prilike… Prvo je pucao Trincao, što je obranio Livaković, ali odbijena lopta odlazi do Silve, koji puca iz same blizine, ali preko grede.


75. minuta Lijepa akcija Vatrenih. Bradarić dodaje za Perišića, koji s ruba kaznenog prostora prosljeđuje loptu desno do Brekala, njegov udarac ide pored gola.


65. minuta GOOOL! Ponovno Mateo Kovačić! Vlašić je pokupio ubačaj s desne strane, ali nije imao priliku za šut, okrenuo se i dodao Kovačiću, koji tuče s ruba kaznenog prostora u donji kut gola.


62. minuta Dobra vijest iz Pariza, Francuzi vode 3:1 te je Hrvatska trenutno u prednosti.


60. minuta GOL! Zabio je Joao Felix, iako je Jota prije toga igrao rukom. Sudac se nije oglasio, a VAR-a u ovome natjecanju nema…


58. minuta Vatreni su krenuli u dobru kontru, ali je Perišića pretrčao Semedo i uzeo mu loptu. Perišić je u tom trenutku zaradio i žuti karton.


53. minuta GOL! Ronaldo je izveo slobodni udarac, tukao je ravno u Livakovića, koji loptu odbija do Danila, a Ruben Dias nakon dobre asistencije zabija za izjednačenje.


51. minuta Marko Rog je očito zaboravio da već ima žuti karton, zaradio je sada još jedan zbog prekršaja na Ronaldu te su tako Vatreni ostali s desetoricom na terenu.


48. minuta Velika prilika za Portugal na samome početku drugoga dijela. Gosti su imali slobodni udarac, Ruben Dias je visoko skočio u kaznenom prostoru i pokušao glavom zabiti, ali lopta ide iznad grede.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme. Promjena u portugalskoj momčadi. Izašao je Fernandes, a ušao Trincao.


45+1. minuta Kraj prvoga poluvremena. Hrvatska trenutno drži ostanak u elitnoj skupini Lige nacija.


45+1. minuta Ronaldo je odlično proigrao Felixa, koji tuče s lijeve strane, ali Livaković brani.


39. minuta Opasna prilika gostiju! Pereira je primio loptu iz slobodnjaka i tukao po sredini gola, odlična obrana Livakovića!


37. minuta Velika prilika za Hrvatsku! Juranović je pucao glavom s desne strane prema drugoj stativi, ali lopta ide malo pokraj gola!


35. minuta Odlične vijesti za Hrvatsku dolaze i iz Pariza, Pavard je zabio za vodstvo 2:1 protiv Švedske.


33. minuta Portugalci su izbili Modrićev ubačaj iz kornera.


29. minuta GOOOL!! Hrvatska vodi na Poljudu, zabio je Mateo Kovačić. Ubacio je Pašalić s desne strane u šesnaesterac, prvi je udarac Kovačića odbio vratar Portugala, ali ravno u Matea koji ponovno puca i ovoga puta zabija.


22. minuta Prva prava prilika za Hrvatsku! Perišić je s lijeve strane spustio loptu glavom u peterac, tamo se našao Pašalić koji je pucao, ali su se gosti klizećim startom obranili.


19. minuta Prilika za Portugal! Išao je centaršut prema Ronaldu, koji je bio na nekoliko metara od vratara Hrvatske, ali nije loptu uspio dobro zahvatiti glavom.


15. minuta Francuzi su izjednačili u Parizu protiv Švedske pogotkom Girouda.


14. minuta Opasno je sada bilo u šesnaestercu Hrvatske. Nekoliko dobrih prilika imali su gosti nakon kornera, kao i nakon ubačaja Ronalda, a kasnije Fernandesa u kazneni prostor. Srećom, Portugalci nisu uspjeli realizirati svoje napade.


4. minuta Švedska već od četvrte minute vodi na gostovanju kod Francuske.


4. minuta Centaršut Juranovića prema Perišiću, Portugalci izbijaju loptu u korner.


1.minuta Počela je utakmica na Poljudu.


HRVATSKA – PORTUGAL 2:3


Stadion Poljud. Bez gledatelja. Sudac: Michael Oliver (Engleska). Strijelac: 1:0 Kovačić (29′), 1:1 Ruben Dias (53′), 1:2 Felix (60′), 2:2 Kovačić (65′), 2:3 Ruben Dias (90′). Žuti kartoni: Rog, Perišić (Hrvatska), Cristiano Ronaldo (Portugal). Crveni karton: Rog (Hrvatska).


HRVATSKA: Livaković, Juranović, Lovren, Škorić, Bradarić, Rog, Modrić, Kovačić (od 91′ Bašić), Pašalić (od 64′ Brekalo), Vlašić (od 84′ Oršić), Perišić.


PORTUGAL: Rui Patricio, N. Semedo, R. Semedo, Dias, Mario Rui (od 71′ Cancelo), Moutinho, Danilo, Fernandes (od 48′ Trincao), Felix (od 71′ Silva), Ronaldo, Jota (od 77′ Paulinho).