Lijepi uspjeh

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina svladala Sloveniju i izborila EURO

Portal Novi list

Robert Jarni/Foto Arhiva NL

Robert Jarni/Foto Arhiva NL

Europsko prvenstvo održava se u Mađarskoj od 17. svibnja do 2. lipnja, a ždrijeb skupina bit će održan u ponedjeljak 3. travnja



RIJEKA Mlada hrvatska U-17 reprezentacija pobijedila je Sloveniju (2:1) u posljednjem nastupu u okviru skupine 7 elitnog kvalifikacijskog kola, osvojila prvo mjesto u skupini i ostvarila plasman na Europsko prvenstvo u Mađarskoj ove godine.


Izabranici Roberta Jarnija slavili su pobjedu zahvaljujući pogocima Marka Zebića (54’) i Lea Rimca (57’) koji su za tri minute osigurali Hrvatskoj veliku prednost, do kraja utakmice Sojer (84’) je uspio samo ublažiti poraz Slovenaca.


Utakmici je prisustvovao i glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza, Petar Krpan.




“Čestitam izborniku i dečkima na plasmanu na Europsko prvenstvo. Drago mi je da sam na licu mjesta mogao svjedočiti ovom zaista sjajnom rezultatskom ostvarenju koje smo, ovo je još jedan dokaz sustavnog rada i našeg selektivnog procesa, vjerujem da ćemo na Euru biti itekako konkurentni”, rekao je Krpan.


Europsko prvenstvo održava se u Mađarskoj od 17. svibnja do 2. lipnja, a ždrijeb skupina bit će održan u ponedjeljak 3. travnja.