Kvalifikacije za SP

HRVATSKA – MALTA 3:0 KRAJ! Hrvatska se mučila, a onda džokeri s klupe razbili Maltu

Portal Novilist.hr

Slavlje nakon Perišićeva pogotka/Foto S. DRECHSLER

Slavlje nakon Perišićeva pogotka/Foto S. DRECHSLER



RIJEKA Hrvatski nogometaši danas će odigrati susret trećega kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, što je ujedno i zadnja utakmica u ovoj reprezentativnoj akciji. Sljedeći put Vatreni će se sastati krajem svibnja uoči odlaska na EURO.


Nakon prva dva susreta kvalifikacija, Hrvatska ima tri boda zahvaljujući minimalnoj pobjedi protiv Cipra na Rujevici. Doduše, ni u toj se utakmici izabranici Zlatka Dalića nisu previše iskazali te navijači još uvijek čekaju na pravu formu Vatrenih. Malta je dosad prikupila tek jedan bod iz remija sa Slovačkom.


Stigli su službeni sastavi. Kao što je i najavljivao, Dalić je na bokove stavio Juranovića i Melnjaka umjesto Vrsaljka i Barišića, koje želi odmoriti. Na odmoru su i kapetan Modrić, Brozović te Lovren, dok su Vida i Ćaleta-Car stoperski par. Kao zadnji vezni igrat će Kovačić i Melnjak, ispred njih su Vlašić, Pašalić i Oršić, dok je u vrhu napada Budimir.


Foto galerija: Hrvatska - Malta, treće kolo kvalifikacija za SP Foto: Sergej Drechsler





90+3. minuta KRAJ! Hrvatska je uzela nova tri boda, nakon četiri izmjene u drugome dijelu Vatreni su zabili tri pogotka i došli do velike pobjede.


90. minuta GOOOL! Sada je definitivno da tri boda idu Hrvatskoj, Perišić je lijepom asistencijom poslužio Brekala koji izbliza tuče za 3:0!


76. minuta GOOOL! Modrić je bio precizan s bijele točke!


75. minuta Penal za Hrvatsku! Nwoko je igrao rukom u kaznenom prostoru.


63. minuta GOOOL! Barišić je s lijeve strane odlično centrirao prema Perišiću koji iz blizine lakoćom zabija! Džokeri s klupe probili su Maltu.


57. minuta Barišić je ušao, a izašao Melnjak.


54. minuta U igri su Modrić, Perišić i Brekalo umjesto Badelja, Budimira i Pašalića.


50. minuta Prilika Hrvatske! Oršić je ostao sam ispred vratara Malte te ga je htio lobati, ali Bonello je bio spreman te je uhvatio tu loptu.


47. minuta Ponovno Vlašić! Sjajno ga je proigrao Juranović, Vlašić je tukao s nekih 10 metara, ali ravno u golmana.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme. Malta je mijenjala napadača, u igri je Nwoko umjesto Satariana. Kod Hrvatske zasad bez izmjena, ali se zagrijavaju Brekalo, Perišić, Modrić i Barišić.


45+1. minuta Kraj prvoga dijela.


43. minuta Odličan centaršut Oršića prema Ćaleta-Caru, koji je spustio loptu glavom, ali je sudac svirao i prekršaj u napadu.


32. minuta Lijep prodor Vlašića s desne strane, ali poslao je loptu u petercu prema lijevoj strani gdje nažalost nije bilo nikog.


22. minuta Oršić je tukao sa svoje lijeve strane, ali je loptu lagano pokupio vratar gostiju.


19. minuta Rukom je u svojem šesnaestercu igrao Juranović. Srećom za Vatrene da sudac to nije vidio, a VAR-a nema u ovom natjecanju…


14. minuta Greda Pašalića! Na ubačaj Vlašića je skočio, ali je lopta pogodila gredu…


2. minuta Velika prilika za Hrvatsku već na samome startu! Do Vlašića je došao jedan centaršut, on je tukao prema golu iz kaznenog prostora, ali lopta je otišla uz desnu vratnicu.


1.minuta Počela je utakmica na Rujevici.


HRVATSKA – MALTA 3:0


Stadion HNK Rijeka. Sudac: Lionel Tschudi (Švicarska). Strijelac: 1:0 Perišić (63′), 2:0 Modrić (76′-pen), 3:0 Brekalo (90′). Žuti karton: Vida (Hrvatska).


HRVATSKA (4-2-3-1): Livaković, Juranović, Vida, Ćaleta-Car, Melnjak (od 57′ Barišić), Kovačić, Badelj (od 54′ Modrić), Vlašić, Pašalić (od 54′ Brekalo), Oršić (od 78′ Lovrić), Budimir (od 54′ Perišić).


MALTA (3-4-2-1): Bonello, Shaw, Pepe, Borg (od 67′ Muscat), Camenzuli, Guillaumier, Kristensen (od 82′ Gambin), Mbong (od 67′ Corbolan), Pisani (od 62′ Grech), Teuma, Satariano (od 46′ Nwoko).