EURO 2020

Hrvatska ima velike šanse proći skupinu, ali tko ima hrabrosti unaprijed tvrditi da će ovaj umorni Dalićev stroj samljeti žilave Škote

Portal Novi list

Luka Modrić/Foto REUTERS

Luka Modrić/Foto REUTERS

Kockastima bi u nekim "ludim" kombinacijama mogao biti dovoljan i remi protiv Škota



RIJEKA Remi Engleske i Škotske ne mijenja puno na stvari, ali sigurno ide u prilog “kockastima” koji su unatoč remiju s Česima i po drugi put na EURO-u – razočarali. Dalićeva momčad djeluje umorno, kao motor u automobilu koji vapi za temeljitom generalkom. Uostalom, dovoljno je bilo da u nastavku uvede nekoliko svježih igrača željnih dokazivanja, a njegova momčad samo malo podigne razinu trke i agresije pa da se Česi nađu u problemima. Dovoljno za utješni remi i ništa više od toga.


Matematika uoči posljednjeg kola nudi nekoliko opcija. Remi Škota i Engleza je u tom smislu proširio manevarski prostor za Hrvatsku. Kockasti mogu proći čak i ukoliko remiziraju sa Škotima, odnosno s dva boda na kontu. Naravno, pod uvjetom da im se poklopi niz drugih rezultata. Jasno je, međutim, da se u takav rasplet ne treba previše uzdati, Hrvatskoj treba pobjeda nad Škotskom (za drugo ili treće mjesto u skupini), a to djeluje jednostavno samo na papiru. Škoti su protiv Engleza pokazali da su žilav suparnik kojega neće biti lako slomiti, uostalom i oni još uvijek gaje nade u prolaz. Malo je onih koji mogu unaprijed tvrditi da će ova posrnula momčad u utorak samljeti Škote i ostvariti onaj elementarni cilj prolaskom u osminu finala EURO-a.



Standings provided by SofaScore LiveScore