Liga nacija

HRVATSKA – FRANCUSKA 1:2 Kraj utakmice u Maksimiru, “kockastih” ni iz osmog pokušaja nisu uspjeli slomiti Francuze

Portal Novi list

Požutjelog Marcela Brozovića od prve minute zamjenio je Milan Badelj



ZAGREB Hrvatska nogometna reprezentacija od 20.45 sati u Maksimiru u sklopu Lige nacije dočekuje Francusku. Aktualni svjetski doprvak dočekuje – aktualnog svjetskog prvaka.  Izabranici Zlatka Dalića imaju pregršt motiva, osim revanša za izgubljeno finale SP-a, potom i želje da se ostvari nova pobjeda u Ligi nacija sasvim sigurno ih dodatno motivira podatak da je Francuska jedna od rijetkih reprezentacija koju Hrvatska još nije pobijedila.


– Da ne bude zabune, Liga nacija nam je važna i želimo pobijediti Francusku. U goste nam dolazi svjetski prvak i idemo uživati u nogometu. Osim toga, ima među nama nekih dugova. Dva puta su nas pobijedili 4:2, a bili smo blizu pobjedi. Na kraju smo zasluženo izgubili jer smo griješili – poručio je Zlatko Dalić uoči najnovijeg sučeljavanja s Francuskom.





Hrvatska će na travnjak stadiona Maksimir istrčati u najjačem raspoloživom sastavu. Doduše, bez Marcela Brozovića koji ima dva žuta kartona.


– Vidjet ćemo tko će ući umjesto njega. Za tu poziciju imamo Matea Kovačića, Milana Badelja i Marka Roga. Dolazi nam najbolja momčad na svijetu. Na sastanku sam rekao igračima da želimo pobijediti, ali i da nam je jasno da je to najteža utakmica u ovom ciklusu. Francuzi imaju vrhunske igrače, brzinu i tranziciju. Oni kažnjavaju svaku grešku – dodao je Dalić.


Još uvijek je upitan nastup Andreja Kramarića, koji se oporavlja od ozljede aduktora. Borna Barišić trebao bi zauzeti poziciju lijevog beka, a pozicije na krilima mogli bi zauzeti Ivan Perišić i Domagoj Bradarić.



Čekamo službene sastave.


Stigli su sastavi. Dalić će umjesto kartoniranog Brozovića od prve minute na teren poslati Badelja. Neće početi Bradarić na krilnoj poziciji već Pašalić. Kod Francuza nema Girouda od prve minute, Deschamps će izvesti trojac: Mbappe, Griezmann, Martial.


90. + 3 minute: Kraj utakmice.


GOL!!! Francuzi ponovo vode od 79. minute. Digne je na lijevoj strani primio dugu dijagonalu te iz prve proigrao povratnom loptom Mbappea koji je u padu pogodio za 1:2. Dalić je odmah reagirao i uveo Kramarića.


76. minuta: Prilika za Francuze, Livaković je nogom odbio pokušaj Pogbe nakon kornera.


GOL!!! Nikola Vlašić je poravnao u 65. minuti na 1:1. Najveći dio posla obavio je Modrić ubačajem s desnoga boka, ali sjajno je reagirao i Vlašić.


60. minuta: Hrvatska ima veći posjed i inicjativu, ali Francuzi se dobro brane.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme. Izbornik Zlatko Dalić je izvukao iz igre Pašalića i Badelja, ušli su Kovačić i Brekalo.


45. minuta: Kraj prvoga poluvremena.


35. minuta: Kockasti su nakon šokantnog početka krenuli po poravnanje, ali nema velikih prilika.


15. minuta: Mbappe je promašio nebranjena vrata i veliku priliku gostiju za 0:2


GOL!!! Francuska vodi od 8. minute. Griezmann je zakucao loptu u mrežu nakon ubačaja Mendyja i odbijene lopte Vide.


1.minuta: Počela je utakmica na Maksimiru.


HRVATSKA – FRANCUSKA 1:2


Stadion Maksimir. Gledatelja: 7000. Sudac Björn Kuipers (Nizozemska). Strijelci: 0:1 Griezmann (8′), 1:1 Vlašić (65′), 1:2 Mbappe (79′). Žuti kartoni: Vlašić, Uremović, Lovren (Hrvatska), Digne (Francuska).


HRVATSKA: Livaković, Uremović, Lovren, Vida, Barišić, Modrić, Badelj (od 46′ Kovačić), Perišić (od 78′ Bradarić), Vlašić (od 80′ Kramarić), Pašalić (od 46′ Brekalo), Petković (od 61′ Budimir).


FRANCUSKA: Lloris, Mendy, Varane, Lenglet, Digne (od 82′ Hernandez), Tolisso (od 63’Camavinga), N’Zonzi, Rabiot (od 74′ Pogba), Mbappe, Griezmann (od 83′ Giroud), Martial (od 63′ Coman).



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore