Novi test

HRVATSKA – BUGARSKA 2:1 KRAJ! Preokret Hrvatske u četiri minute, Vatreni na krilima Kramarića do pobjede

Portal Novi list

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL



DOHA Hrvatska nogometna reprezentacija od 16 sati u Dohi igra i drugi test ogled. Nakon remija sa Slovenijom izabranike Zlatka Dalića čeka Bugarska. Izbornik je najavio da će u ovoj utakmici koristiti pričuve, odnosno uglavnom igrače iz drugoga plana i tako dobiti jasnu sliku na koga se može osloniti u predstojećem periodu.


Bugarska je već desetljećima daleko od rezultatske raskoši koju joj je donosila zlatna generacija Hriste Stoičkova i Trifona Ivanova, a Jasen Petrov je dobio zadatak da pokuša vratiti barem dio starog sjaja.


– Imamo izuzetno mladu momčad. Prošle godine naši glavni ciljevi su bili osvježavanje kadra i integriranje nadarenih mladića u već postojeću jezgru iskusnih igrača. Mislim da smo to u velikoj mjeri uspjeli ostvariti, tako da od sada tražimo samo rezultate. Znamo koliko je Hrvatska kvalitetna, ali moramo tražiti uspjeh jer ove utakmice su generalna proba za Ligu nacija, tamo nam je cilj prvo mjesto – istaknuo je 53-godišnji izbornik Bugarske.




Stigli su službeni sastavi. Dalić će izvesti momčad koju je i najavio na jučerašnjoj presici. Juranovića će na desnom boku zamijeniti Mislav Oršić, kojemu je inače lijevo krilo prirodna pozicija.



90+3. minuta KRAJ! Hrvatska je turnir u Dohi završila pobjedom.


90. minuta Vratnica Bugara, ali ipak je bio prekršaj na Ivušiću.


89. minuta Bugari su sad propustili sjajnu šansu. Kovačić je izgubio loptu, trojica Bugara sama su išla prema vratima, ali su se spetljali te je Barišić na kraju spasio Hrvatsku.


80. minuta GOOOL! Hrvatska vodi, Kramarić je predriblao nekoliko igrača Bugarske i pucao.


76. minuta GOOOL! Modrić je bio precizan s bijele točke.


74. minuta PENAL ZA VATRENE! Kramarić se spotaknuo zbog noge Malinova.


70. minuta Despodov je zaboravio da već ima žuti karton u trenutku dok je skinuo dres prilikom slavlja. Obje ekipe sada imaju desetoricu na terenu.


69. minuta GOL! Bugari su poveli s igračem više, Despodov je poentirao nakon brze kontre, izašao je sam, dok je obrana Hrvatske ispala.


63. minuta Drugi žuti za Ćaletu-Cara zbog gaženja protivnika. Oprostio je sudac hrvatskom braniču već nekoliko prekršaja. Vatreni su ostali s igračem manje.


50. minuta Sjajna pozicija Daspedova, ostao je sam deset metara od gola, ali je promašio loptu.


46. minuta Krenuo je drugi dio. Dalić je uveo Perišića i Kovačića, izašli su Vida i Moro.


45+1. minuta Kraj prvoga dijela. Vatreni su dobro krenuli u susret, ali nakon petnaestak minuta Bugari su se probudili, dok je hrvatska obrana krenula kiksati i poklanjati lopte suparnicima.


28. minuta Pongračić je ušao umjesto Škorića.


26. minuta Škorić će ipak morati izaći iz igre zbog ozljede nakon jednog udarca ranije u utakmici.


25. minuta Još jedan kiks obrane Vatrenih, srećom Daspodov je loše gađao.


20. minuta Moro blizu vratnice! Debitant u redovima Vatrenih tukao je s 20 metara i gađao vrlo blizu vratnice.


16. minuta Škorić je očistio pokušaj Mičeva, koji je došao do prilike zahvaljujući lošoj reakciji hrvatske obrane.


13. minuta Livaja je planirao dodati Oršiću, nije uspio, ali je onda i sam tukao. Bugari su to blokirali.


12. minuta Velika prilika za Hrvatsku, koja je napadački otvorila utakmicu. Majer je proigrao Barišića, koji s ruba šesnaesterca iz prve tuče. Vucov je to uspio obraniti, ali lopta se nakon njegove obrane odbila od vratnice.


1.minuta Počeo je susret u Dohi.


HRVATSKA – BUGARSKA 2:1


Stadion “Education City” – Sudac: Khamis Mohammed Al-Marri (Katar). Strijelci: 0:1 Despodov (69′), 1:1 Modrić (76′-11m), 2:1 Kramarić (80′). Žuti karton: Ćaleta-Car, Barišić (Hrvatska), Despodov (Bugarska). Crveni karton: Ćaleta-Car (Hrvatska), Despodov (Bugarska).


HRVATSKA: Ivušić, Ćaleta-Car, Vida, Škorić, Oršić, Pašalić, Moro, Majer, Barišić, Vlašić, Livaja.


BUGARSKA: Vucov, Turicov, P. Hristov, A. Hristov, Jordanov, Nedelev, Čočev, Malinov, Kirilov, Minčev, Despodov.