Nepovjerenje

Hrvati nisu usamljeni, strani suci angažirat će se za derbije u Turskoj, ali postoji jedna razlika

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Turci će angažirati samo strane VAR suce



ISTANBUL U posljednjih sedam kola turskog nogometnog prvenstva ove sezone u ključnim utakmicama bit će angažirani strani VAR suci, objavio je Turski nogometni savez (TFF).


Ova objava dolazi nakon što su čelnici Fenerbahčea, trenutno drugoplasiranog u prvenstvu s dva boda iza Galatasaraya, prošli tjedan javno doveli u pitanje poštenje turskih sudaca.


“Strani VAR suci bit će angažirani za ključne utakmice u borbi za naslov prvaka i u borbi za ostanak u ligi od 32. kola do kraja prvenstva,” objavio je TFF u priopćenju za javnost.




Već ovoga vikenda strani suci bit će angažirani na tri utakmice Ankaragucu – Gaziantep, Fatih Karagumruk – Fenerbahče, te Alanyaspor – Galatasaray.


TFF je dodao kako je sklopio sporazum s talijanskim, španjolskim, njemačkim, nizozemskim i portugalskim savezom.


Predsjednik Fenerbahčea Ali Koc prije nekoliko dana je izjavio kako postoji “mreža u sjeni u turskog nogometa koja odlučuje o tome kako će se prvenstvo voditi preko sudaca”.


Istanbulski klub je u otvorenom ratu s TFF-om, a prošlog vikenda je povukao momčad s terena u drugoj minuti finala Superkupa protiv Galatasarayja.


Fener je iz prosvjeda započeo utakmicu s U-19 ekipom, a nakon što je Mauri Icardi već u prvoj minuti doveo Galatasaray u vodstvo, igrači Fenera su napustili teren i susret je prekinut.


Utakmica je registrirana rezultatom 3-0 za Galatasaray, a Fener je kažnjen sa 115.000 eura.