Sjajne vijesti

HRT potvrdio da je postigao sporazum s UEFA-om za prijenose Lige prvaka najmanje do 2027. godine

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Time je HRT osigurao svojim gledateljima još najmanje tri sezone najelitnijeg i najkvalitetnijeg svjetskog nogometnog natjecanja



ZAGREB  Hrvatska radiotelevizija (HRT) je s UEFA-om postigla sporazum o pravima na prikazivanje utakmica Lige prvaka na hrvatskom tržištu u razdoblju od 2024. do 2027., priopćio je HRT u utorak.


Time je HRT osigurao svojim gledateljima još najmanje tri sezone najelitnijeg i najkvalitetnijeg svjetskog nogometnog natjecanja.


Posebna je zanimljivost da će od 2024. godine Liga prvaka biti u novom proširenom formatu od 36 klubova, a u prvom dijelu sezone igrat će se ligaški sustav natjecanja. Povećanjem broja klubova povećavaju se i šanse hrvatskih predstavnika da postanu stalni sudionici Lige prvaka, a najviše će profitirati sami gledatelji jer se broj utakmica tijekom sezone povećava za čak 50%.




Klubovi će u prvome dijelu natjecanja imati zajamčeno osam, umjesto dosadašnjih šest susreta, a svaki od tih osam dvoboja će igrati s različitim protivnikom, za razliku od dosadašnja tri protivnika s kojima se igra na domaćem terenu i u gostima.


Zanimljivost je i tzv. “Tjedan Lige prvaka” kojim će se obilježiti početak svake nove Liga prvaka na Hrvatskoj radioteleviziji do 2027. godine pa će se utakmice prvoga kola igrati utorkom, srijedom i četvrtkom te će gledatelji HRT-a u Ligi prvaka moći uživati dva dana u tjednu – srijedom i četvrtkom navečer. Osim izravnog prijenosa, kao i do sada, bit će mnogo stručnih analiza u našoj posebnoj emisiji uoči i nakon susreta, kao i sažetaka ostalih utakmica te pregled svih golova.


Hrvatska radiotelevizija ovime ostaje jedan od najdugovječnijih televizijskih partnera UEFA-e i Lige prvaka, na zadovoljstvo naših gledatelja, jer brojke gledanosti iz sezone u sezonu pokazuju kako ovaj sadržaj itekako zanima našu publiku. Sportska nogometna priča koja je započela 1992. nastavlja se do 2027. godine na Hrvatskoj radioteleviziji na radost svih obožavatelja Lige prvaka.