Dan odluke

HNS zaključio pregovore oko prodaje TV prava, da li će klubovi prihvatiti ponudu tešku sedam, osam milijuna eura?

Portal Novi list

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Ponudu treba prihvatiti većina klubova nakon čega će se o njoj očitovati Izvršni odbor HNS-a



ZAGREB Ovoga ponedjeljka u 11.30 sati u prostorijama HNS-a za isti stol sjest će predstavnici svih prvoligaških klubova i vodstvo HNS-a, odnosno ljudi koji su zaključili pregovore oko prodaje TV prava. Podastrijet će se sedam ponuda i ona najbolja koja će biti stavljena na glasovanje prije sastanka Izvršnog odbora HNS-a zakazanog za 13 sati. Ukoliko većina podrži najbolju ponudu procedura se nastavlja, u suprotnom raspisat će se novi natječaj i krenuti u nove pregovore.


Ne tako davno baratalo se iznosima od 20 milijuna eura što je osjetno više od sedam, osam…


Javnost još nije upoznata s točnim podacima, ali izgleda da najizdašnija ponuda agencije seže s bonusima do deset milijuna eura. U taj iznos nisu samo uključeni klubovi Prve HNL već i “ostali projekti” HNS-a, te produkcija. Klubovima bi trebalo ostati između sedam i osam milijuna eura što je naravno osjetno veći novac nego do sada. Preciznije, klubovi će prema tom izračunu dobiti najmanje pet puta više nego do sada… Opet, sigurno će se neki upitati je li to dovoljno? Zašto Danci, Austrijanci, Norvežani, Izraelci… dobivaju više za svoj nogometni proizvod koji nije toliko bolji od našega? Uostalom,  ne tako davno baratalo se iznosima od 20 milijuna eura što je osjetno više od sedam, osam…




Do sada je prvak dobivao 20 posto ukupnih prihoda. Dakle, oko 2,5 milijuna kuna, a novak u ligi oko pola milijuna kuna


Pravo je pitanje i kako će se dijeliti novac. Do sada je prvak dobivao 20 posto ukupnih prihoda. Dakle, oko 2,5 milijuna kuna, a novak u ligi oko pola milijuna kuna. Kada bi se zadržala ta formula prvak bi dobio desetak milijuna kuna… Šibenik ili Orijent 1919, ukoliko prođe kvalifikacije, oko 2,5 milijuna kuna. Postoje naravno i drugačiji načini za raspodjelu novca.