Povratak navijača

HNS POTVRDIO Navijači se vraćaju na tribine od 18. rujna, Rujevica će malo duže pričekati

Portal Novilist.hr

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza

Peto kolo koje su Riječani trebali odigrati na Rujevici protiv Hajduka 20. rujna odgođeno je na zahtjev Splićana zbog Europske lige, zbog čega će se tek 3. listopada navijati s Rujevice



ZAGREB Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza napokon je dopustio povratak gledatelja na utakmice Prve HNL. Službenu odluku prema kojoj se od 18. rujna navijači vraćaju na tribine objavio je HNS na svojim službenim web stranicama.


Iz Saveza su napomenuli kako će bit omogućeno popuniti do 30 posto kapaciteta svake tribine, odnosno lože stadiona, dok gostujućim navijačima neće biti dopušten dolazak na stadione jer se “epidemiološka situacija razlikuje od županije do županije”.


Ova se odluka odnosi na utakmice Prve HNL, 2. HNL, Prve HNL za juniore, kadete i pionire te za utakmice Hrvatskog kupa.




“Klub domaćin obvezan je svaku utakmicu organizirati u skladu s aktualnim mjerama nadležnog lokalnog stožera civilne zaštite, a organizacija utakmica treba se provesti uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera (održavanje razmaka između gledatelja, osiguranje uporabe dezinficijensa itd.) – dodali su iz HNS-a.


Rijeka će svoje navijače dočekati malo kasnije od drugih klubova Prve HNL. Naime, peto kolo koje su Riječani trebali odigrati protiv Hajduka 20. rujna odgođeno je na zahtjev Splićana zbog Europske lige, dok kolo kasnije (26. rujna) Rijeka gostuje na Maksimiru.


Tek 3. listopada protiv Slaven Belupa Rujevica će napokon nakon skoro sedam mjeseci dočekati svoje navijače.