Analiza suđenja

HNS-ova Komisija za suce potvrdila da je Rijeka trebala od 21. minute imati igrača više protiv Hajduka

Portal Novi list

Igor Pajač i Damjan Pavlović/Foto V. KARUZA

Igor Pajač i Damjan Pavlović/Foto V. KARUZA

Osim Rijeke, oštećena je i Gorica, dakle dvije momčadi koje će s posljednje i pretposljednje pozicije u derbi začelja nadolazećeg vikenda



RIJEKA Hrvatski nogometni savez objavio je na svojim službenim stranicama uobičajenu tjednu analizu suđenja u proteklom kolu  SuperSport HNL-a. Komisija se shodno tome analizirala i suđenje Igora Pajača i njegovih suradnika tijekom Jadranskog derbija i zaključila ono što su zaključili i “neovisni” stručnjaci da Rijeka oštećena u sudaru protiv Hajduka. Osim Rijeke, oštećena je i Gorica, dakle dvije momčadi koje će s posljednje i pretposljednje pozicije u derbi začelja nadolazećeg vikenda.


 


RIJEKA – HAJDUK




Sudac: Igor Pajač. Pomoćni suci: Marjan Tomas i Jerko Crnčić. VAR sudac: Ante Čuljak.


2. minuta: Kontakt ruke braniča i lopte unutar kaznenog prostora nije prekršaj PNI-e. KNS HNS-a procjenu suca smatra ispravnom.


21. minuta: Incident u kojem je branič Hajduka počinio prekršaj “očiglednog držanja” suparnika KNS HNS-a smatra disciplinski kažnjivim opomenom. Uz razmatranje da je isti igrač prethodno opomenut, trebao je biti isključen iz igre.


ŠIBENIK – GORICA


Sudac: Fran Jović. Pomoćni suci: Luka Pušić i Luka Pajić. VAR sudac: Tihomir Pejin.


55. minuta: Odluku suca o dodjeljivanju druge i isključujuće opomene igraču HNK Gorice, KNS HNS-a smatra neispravnom interpretacijom PNI-e (disciplinske mjere).


73. minuta: Odluku suca o dodjeljivanju druge i isključujuće opomene igraču HNK Šibenika KNS HNS-a smatra neispravnom interpretacijom PNI-e  (disciplinske mjere).


81. minuta: Dosuđeni kazneni udarac neispravna je odluka suca utakmice. Kontakt između braniča Gorice i napadača Šibenika KNS HNS-a ne razmatra kao prekršaj PNI-e.