Napokon povratak

HNS osniva radnu skupinu za povratak navijača na stadione, prijedlog je trećina gledatelja

Portal Novilist.hr

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

Navijači bi se na tribine Rujevice trebali vratiti 3. listopada kada će Rijeka ugostiti Slaven BelupoRIJEKA Nakon više od šest mjeseci navijači bi se mogli vratiti na tribine stadiona u Prvoj HNL. Hrvatski nogometni savez osnovao je radnu skupinu koja će predložiti povratak navijača, što je za Index potvrdio izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.


– Imat ćemo našu radnu skupinu. Raspravljamo o povratku navijača na tribine i shodno epidemiološkoj situaciji prijedlog je da se na tribine vrati trećina gledatelja uz pridržavanje epidemioloških mjera – najavio je Kustić.


S obzirom da u svim županijama nije jednaka epidemiološka situacija, mora se prvo dobiti suglasnost županijskih stožera Civilne zaštite.
Ukoliko sve bude išlo po planu, navijači će se na tribine vratiti od petoga kola Prve HNL, odnosno od 18. rujna.


Rijeka je peto kolo trebala odigrati 20. rujna protiv Hajduka, ali je utakmica odgođena na zahtjev Splićana zbog igranja u Europskoj ligi. U šestome kolu Rijeka gostuje kod Dinama na Maksimiru, dok će tjedan kasnije (3.10.) na Rujevici ugostiti Slaven Belupo te bi to onda trebala biti prva utakmica na Rujevici s gledateljima ove sezone.