Zatvorene tribine

HNS ODLUČIO: Sve utakmice Prve, Druge i Treće HNL igrat će se do 31. ožujka bez publike!

Portal Novilist.hrZAGREB Hrvatski nogometni savez odlučio je zatvoriti vrata svih nogometnih stadiona u državi u prvom, drugom i trećem rangu natjecanja, kako za seniore tako i lige mladeži. Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti:


“Rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza donijelo je novu mjeru sa svrhom zaštite gledatelja, klubova, igrača i natjecanja.


Uzimajući u obzir novonastale okolnosti u pogledu epidemije novog koronavirusa SARS-CoV-2, danas su vodeći ljudi HNS-a i odgovarajuća tijela Saveza ponovno zajednički analizirali aktualnu situaciju i donijeli odluku da će sve utakmice u natjecanjima pod ingerencijom HNS-a do 31. ožujka biti odigrane bez gledatelja.
Mjera se odnosi na HT Prvu ligu, 2. HNL, 3. HNL, 1. HNLŽ, 2. HNLŽ, 1. HMNL, 2. HMNL te sve lige mladeži pod okriljem HNS-a, kao i na predstojeće Uefine kvalifikacijske turnire koji se održavaju u Hrvatskoj.


U navedenim natjecanjima, utakmicama će do daljnjega moći prisustvovati samo momčadi sa svojim stožerima, uže rukovodstvo i službene osobe klubova i HNS-a, tehničko osoblje te određeni broj predstavnika medija, uz sve uobičajene mjere za organizaciju utakmica.


Također, HNS daje preporuku svim županijskim savezima da istu mjeru poduzmu u natjecanjima pod svojom ingerencijom.


Kao i do sada, HNS će pozorno pratiti razvoj situacije s epidemijom koronavirusa SARS-CoV-2 te će prema potrebi odrediti drugačije mjere o čemu će nogometna obitelj i javnost biti pravodobno obaviješteni. Odluka stupa na snagu odmah, a vrijedi do 31. ožujka odnosno završetka reprezentativne pauze. Savez će pravovremeno donijeti odluku o nastavku ili prekidu ove mjere, uzimajući u obzir razvoj događaja, preporuke javno-zdravstvenih institucija, a imajući u vidu prije svega zdravlje gledatelja, nogometaša i svih drugih aktera u nogometu”, objavili su na službenim stranicama HNS-a.


Pretpostavka je da će uskoro ovim primjerom krenuti i njihove županijske organizacije.