Prebrz na tipkovnici

HNS kaznio i suspendirao Martina Pauka zbog vrijeđanja Armade i Riječana

Portal Novilist.hr

Martin Pauk

Martin Pauk

Pauk je početkom siječnja na svojem Facebook profilu objavio tekst neprimjerenog sadržaja na račun navijačke skupine Armada, odnosno navijača Rijeke čime je prekršio odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i članak 84. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega mu je Disciplinska komisija HNS-a izrekla novčanu kaznu u visini od 15.000 kuna.ZAGREB Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza odlučila je financijski kazniti nogometnog suca Martina Pauka zbog neprimjerenih riječi u objavi na društvenim mrežama.


Pauk je početkom siječnja na svojem Facebook profilu objavio tekst neprimjerenog sadržaja na račun navijačke skupine Armada, odnosno navijača Rijeke čime je prekršio odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i članak 84. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega mu je Disciplinska komisija HNS-a izrekla novčanu kaznu u visini od 15.000 kuna.


Disciplinska komisija uzela je u obzir činjenicu da je prekršaj napravljen s namjerom, da okrivljeni nije priznao počinjenje istog te se nije pokajao, kao i da je ranije kažnjavan za nepoštivanje Kodeksa. Osim toga, Komisija je uzela u obzir da je ponašanje okrivljenog bilo popraćeno u većini relevantnih medija što je uzrokovalo negativnu percepciju u javnosti HNS-a i nogometa uopće.
Također, Pauku je određena suspenzija zbog neplaćanja prethodne disciplinske kazne.


Pauk, ujedno splitski gradski vijećnik stranke Neovisni za Hrvatsku, se podsjetnika radi gnjusnim Facebook statusom uključio u navijačko natjecanje Torcide i Armade.


Poruku Armade Splićanima sa Starog placa koja je glasila “Herojske akcije pod okriljem noći, ovako svatko može doći!”, on je prepravio u:


– Delije rečke pokazale ‘moć’, došli u Split na božićnu noć.


Osim toga Pauk je neprimjereno napisao slovo “U”.


Martin Pauk svojevremeno je bio u redovima Mosta, prije nego li se pridružio Neovisnima za Hrvatsku Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih. Ostao je zapamćen da je šakama pozvao slovenskog parlamentarca da riješe teritorijalne razmirice između dviju zemalja.


Svojedobno je kao nogometni sudac prije početka utakmice u nižem rangu natjecanja odao počast Slobodanu Praljku, koji je počinio samoubojstvo u haškoj sudnici.