Ulaganje u infrastrukturu

HNS i grad Varaždin potpisali ugovor za postavljanje hibridnog travnjaka na stadionu Varteksa, ali to nije sve…

Hina

Najavljeno je da će radovi u Šibeniku, Velikoj Gorici, Splitu i Varaždinu krenuti koncem mjeseca svibnja, a predviđeni završetak je 22. srpnja



ZAGREB U prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) potpisan je Ugovor o poslovnoj suradnji između HNS-a i Grada Varaždina kojim je osigurano postavljanje hibridnog travnjaka na stadionu Varteksa u Varaždinu. Ugovor su potpisali varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić i direktor NK Varaždin Tini Dalić.


HNS je raspisao međunarodni natječaj za izgradnju i uređenje hibridnih travnjaka u Splitu, Šibeniku, Velikoj Gorici i Varaždinu. Nastavak je to hvalevrijednog projekta koji je započeo 2018. godine kada su hibridni travnjak posredstvom HNS-a dobili stadioni u Kranjčevićevoj, Maksimiru, Puli, Zaprešiću i Koprivnici, što je uvelike doprinijelo kvalitetnijem nogometu u Prvoj ligi.


Sredstva za projekt četiriju novih travnjaka su osigurana putem UEFA-e odnosno njezina »HatTrick« programa, a procijenjena vrijednost radova iznosi 2,5 milijuna eura bez PDV-a.




Najavljeno je da će radovi u Šibeniku, Velikoj Gorici, Splitu i Varaždinu krenuti koncem mjeseca svibnja, a predviđeni završetak je 22. srpnja.
Postavljanje hibridnog travnjaka na stadionu Varteksa preduvjet je, uz ostalo, da Varaždin bude ponovo domaćin odigravanja službenih utakmica raznih reprezentativnih selekcija.