Stručna pomoć

HNS dogovorio ekskluzivnu suradnju s tvrtkom koja je razvila inovativnu platformu za nogometnu analitiku

Portal Novi list

GaTa platforma tvrtke SportsDynamics omogućava analitičarima i trenerima stvaranje, vizualizaciju i preuzimanje (u bilo kojem formatu) prilagođenih i inovativnih dinamičkih vrijednostiRIJEKA Hrvatski nogometni savez dogovorio je ekskluzivnu suradnju s inovativnom GaTa platformom tvrtke SportsDynamics, jednom od vodećih svjetskih platformi za nogometnu analitiku.


Ugovor je potpisan za razdoblje trajanja Svjetskog prvenstva u Kataru, s ambicijom nastavka suradnje u budućnosti ako se ista pokaže uspješnom. Odabirom HNS-a za svog ekskluzivnog partnera, SportsDynamics vodio se nogometnim, tehnološkim i financijskim kriterijima, imajući za krajnji cilj podržati nacionalni savez koji najnaprednije promišlja svoju budućnost. 


“Hrvatski nogometni savez uvijek nastoji osigurati najbolje moguće uvjete za našu reprezentaciju i stručni stožer. To uključuje i mogućnost korištenja najnovijih tehnologija po pitanju video i analize podataka. Sretni smo što smo postigli dogovor s tvrtkom SportsDynamics jer je naš stručni stožer impresioniran mogućnostima i tehničkim prednostima koje pruža njezina platforma. Radujemo se zajedničkoj suradnji kako bismo maksimalno iskoristili potencijal naših igrača i momčadi”, rekao je predsjednik HNS-a, Marijan Kustić.
GaTa platforma tvrtke SportsDynamics, kao jedna od vodećih svjetskih platformi za nogometnu analitiku, pruža trenerima i video analitičarima pregršt prilagodljivih inovativnih dinamičkih vrijednosti, temeljenih na praćenju podataka.


SportsDynamics prepoznao je vrijednost reprezentacije koju na travnjaku predvodi Luka Modrić, odvajač Zlatne lopte France Footballa iz 2018. godine, a koja je, pod vodstvom izbornika Zlatka Dalića, bila finalist Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine i netom se plasirala na Final Four Uefine Lige nacija kao osvajač skupine u kojoj su igrale Francuska, Danska i Austrija.


“Uistinu smo oduševljeni što smo postali ekskluzivni partneri Hrvatskog nogometnog saveza tijekom nadolazećeg Svjetskog prvenstva u Kataru. Bili smo impresionirani Hrvatskim nogometnim savezom, jasnom vizijom i modelom igre izbornika i stručnog stožera reprezentacije, kao i njihovom ambicijom korištenja inovacija na strateškom planu”, rekao je Arnaud Santin, izvršni direktor SportsDynamicsa.


SportsDynamics je tvrtka sa sjedištem u Parizu koja se bavi sportskom analitikom koristeći patentiranu tehnologiju,  razvijenu u okviru Francuskog nacionalnog centra za znanstvena istraživanja (CNRS). SportsDynamics sportskim franšizama i medijima omogućava korištenje prilagođenih dinamičkih vrijednosti za bolje razumijevanje komponenti igre, a bez mijenjanja postojećih procesa.


GaTa platforma tvrtke SportsDynamics omogućava analitičarima i trenerima stvaranje, vizualizaciju i preuzimanje (u bilo kojem formatu) prilagođenih i inovativnih dinamičkih vrijednosti.