Transferi

Havertz službeno potvrđen kao novi igrač Arsenala, Chelsea će zaraditi oko 75 milijuna eura

Portal Novilist.hr

Kai Havertz/Foto REUTERS

Kai Havertz/Foto REUTERS

Arsenal će biti treći klub 24-godišnjeg Nijemca u njegovoj profesionalnoj karijeri koju je 2016. započeo u Bayeru iz Leverkusena



LONDON Njemački 24-godišnji reprezentativni napadač Kai Havertz, koji je od 2020. igrao za Chelsea, potpisao je dugogodišnji ugovor s Arsenalom, objavio je aktualni engleski doprvak.


Arsenal u priopćenju ne navodi financijske detalje ugovora ni na koliko se njemački nogometaš obvezao nositi dres Topnika, ali britanski mediji su objavili da će Arsenal za Havertzov transfer iz jugozapadnog u sjeverni dio Londona platiti 65 milijuna funti (oko 75 milijuna eura) te još dodatnih pet milijuna funti bonusa.


“Za mene je iznimno uzbudljivo što se pridružujem sjajnom klubu i što ću biti dio Arsenalove obitelji. Ovaj klub ima tako bogatu povijest i nadam se da možemo ostvariti mnogo toga”, izjavio je Havertz u službenom priopćenju na klupskom mrežnom portalu.




Arsenal će biti treći klub 24-godišnjeg Nijemca u njegovoj profesionalnoj karijeri koju je 2016. započeo u Bayeru iz Leverkusena. Nakon 150 odigranih utakmica i 46 pogodaka u dresu “Apotekara”, Havertz je u ljeto 2020. prešao u Chelsea.