Nema kvalitete

Hari Vukas je najmanji krivac za poraze Hajduka, “bilima” trebaju provjerena pojačanja

P. N.

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Dvoboj s Dinamom još je jasnije otkrio sve slabosti momčadi Hajduka



SPLIT Nakon samo četiri odigrana prvenstvena kola Hajduk već zaostaje pet bodova za vodećim Dinamom koji je u subotnjem najvećem hrvatskom derbiju bez većih problema slavio na praznoj poljudskoj ljepotici. Konačni rezultat, minimalna pobjeda „modrih“ nije stvarni odraz događanja na travnjaku. Pobjeda gostiju mogla je biti uvjerljivija da bijeli na vratima nisu imali raspoloženog Posavca. Spasio je domaćina od nove „blamaže“.


Osim početnih pola sata kada su igrači Hajduka barem djelovali kao momčad sve ostalo je pripalo gostima. Navijači Hajduka će oprostiti svojim ljubimcima neuspjeh u srazu s ostalim klubovima, no poraz od modrih ih posebno boli i peče. U četvrtak Splićani gostuju u Sjevernoj Makedoniji, točnije u Skoplju gdje ih čeka dvoboj protiv Renove u drugom pretkolu kvalifikacija za plasman u EL. Svima je još u svježem sjećanju prošlogodišnja najveća blamaža u povijesti kluba i ispadanje od malteške Gzire United. Možebitni novi europski poraz bio bi težak udarac za cijeli klub. Trener Hari Vukas je na velikom ispitu, posebice poslije rezultatskog podbačaja u dvobojima s Belupom i Dinamom.


Poslije poraza od Dinama odmah je krenula ćakula: Tko će biti novi trener? Takav je Split, takvi su navijači… Iako, Vukas je najmanji krivac. Najveći i glavni krivci su savjetnik Uprave za struku Mario Stanić i sportski direktor Ivan Kepčija.




Nakon drugog bijega Igora Tudora s klupe Hajduka gotovo petnaest dana čekali su da klub službeno obznani da je Vukas trener. U objavi nije navedeno do kada je potpisan ugovor. Vukas je u startu doveden u jako neugodnu situaciju. Dvojac Stanić-Kepčija najavljivao je igračka pojačanja. Igrači koji su dosada dovedeni daleko su od pojačanja, oni su samo pridošlice. A s pridošlicama Hajduk ne da se može boriti za prvo mjesto već ga čeka ogorčena borba za mjesta pri samom vrhu tablice.


Dvoboj s Dinamom još je jasnije otkrio sve slabosti momčadi Vukasa. Bijelima trebaju najmanje tri-četiri nova igračka imena koji neće biti pridošlice već cjelokupnoj momčadi dati neku novu vrijednost. Istina, Grk Diamantiakos je najavljen kao “stroj za golove”, no trebati će to potvrditi. Poslije pobjede nad Goricom na Poljudu od 6:0, Stanić je medije prozvao da „svojim pisanjem ruše, destabiliziraju Hajduk. Tko sada ga ruši i destabilizira?