Mrlja na pobjedi

Hajdukova pobjeda donijela je nadu, još jedan sudački poguranac i rekordni 27. pogodak Marka Livaje

P. N.

Marko Livaja/Foto PIXSELL

Marko Livaja/Foto PIXSELL

Izjednačujućem pogotku protiv Istre 1961 prethodio je vrlo dvojbeni kazneni udarac



SPLIT Hajduk je teže od očekivanog pobijedio Istru 1961 i tako nastavio svoj san o mogućem osvajanju titule prvaka. Svi sada iščekuju što može Šibenik učiniti u večerašnjem dvoboju s Dinamom. Mogu li Dean Računica i njegovi izabranici pomrsiti račune modrima? Objektivno teško! Iako, čuda se u sportu, nogometu, događaju, a upravo tako bi se mogao nazivati eventualni remi ili pobjeda Šibenika na Šubićevcu.


Puljani su bili bolji u prvom dijelu utakmice na Poljudu. Nakon gola Mahmoudija, koji je plod greške stoperskog dvojca Elez – Ferro, imali su još dvije sjajne prilike koje nisu iskoristili. Na jednu je sjajno reagirao Lovre Kalinićl, kod druge su gosti bili neprecizni. Domaćini su poravnali u finišu prvog dijela golom s bijele točke, nakon duela Ljubičića i Perkovića sudac Lovrić pokazao je na bijelu točku. Punih sedam minuta trajala je provjera VAR sobe o ispravnosti odluke glavnog suca. Sudačka komisija trebat će dobro proanalizirati cijelu situaciju. Na otvaranju drugog dijela glavni sudac Lovrić  opravdano je pokazao na bijelu točku nakon što je Ceserao povukao u kaznenom prostoru Grgića.


Siguran realizator jednog i drugog penala bio je Marko Livaja koji tako postao igrač s najviše postignutih golova u dresu Hajduka u jednoj sezoni. Do sada su taj rekord držali Leo Lemešić i Zlatko Vujović sa postignutih 26 golova, Livaja ih je dosada zabio 27, a ima mogućnost taj broj povećati u posljednjem kolu prvenstva Hajduk gostuje kod Dinama.