Zlatko Vujović

Hajdukov legendarni napadač tvrdi uoči finala Kupa: “Sve će ovisiti o učinku Livaje s jedne i Drmića s druge strane”

P. N.

Marko Livaja i Anton Krešić/Foto PIXSELL

Marko Livaja i Anton Krešić/Foto PIXSELL

Tko od njih dvojice bude učinkovitiji, njegova će momčad slaviti - kaže Vujović



RIJEKA Jedna od mnogobrojnih legendi Hajduka je Zlatko Vujović, napadač koji je svojom brzinom bio preteča modernog strijelca. Uoči finala Supersport Hrvatskog kupa osvrnuo se na prvenstvo:


– Nema nikakve dvojbe da je Hajduk pod vodstvom trenera Valdasa Dambrauskasa napravio iskorak, nakon devet godina prvenstvenu utrku završili su na drugoj poziciji. Hajduk u tom razdoblju nikad nije bio bliži osvajanju titule prvaka. Sada mnogi govore kako će Hajduk u novom prvenstvu biti prvak. Bilo bi to lijepo, samo zaboravljaju da će se Dinamo, Osijek, Rijeka pojačati – kaže Zlatko Vujović. Njegov brat Zoran također je uspješno nosio bijeli dres.


Tijekom desetogodišnjeg igranja u Hajdukovom dresu, Zlatko Vujović osvojio je prvenstvo 1979. i Kup 1984. godine.




– Svaki trofej ima svoju vrijednost i važnost. Svi misle kako je lako nešto osvojiti, mnogi omalovažavaju osvajanje Kupa. Do osvajanja trofeja treba pobijediti pet-šest klubova. Hajduku je osvajanje Rabuzinovog sunca imperativ kako bi na taj način donekle spasili sezonu. Još jedna sezona bez trofeja bila bi pogubna, dovedeno je čak 18 nogometaša.


U prvenstvom susretu prije mjesec dana Hajduk je na Rujevici slavio s uvjerljivih 3:0.


– Nema sumnje da taj poraz itekako peče Riječane. I njima osvajanje Kupa spašava sezonu. Sve ovisi o učinku Livaje s jedne i Drmića s druge strane. Tko od njih dvojice bude učinkovitiji, njegova će momčad slaviti. Na papiru je Hajduk favorit, ali to treba dokazati.