Poljudski prijelazni rok

Hajduk za otpisane igrače traži milijune, Marko Livaja je vrlo blizu odlaska, raspolaže s nekoliko atraktivnih ponuda

P. N.

Darko Nejašmić/Foto PIXSELL

Darko Nejašmić/Foto PIXSELL

Među igračima koji će teško dalje opstati na Poljudu su  mladi reprezentativac Darko Nejašmić i Ivan Dolček. Klub se njih želi riješiti, navodno obojica imaju ponuda iz Serie B



SPLIT  Da će biti itekako prometno u ljetnom prijelaznom roku u poljudskim odajama najavio je prije više od dvadesetak dana sportski direktor Mindaugas Nikoličius. Zajedno s predsjednikom kluba Lukšom Jakobušićem sprema gotovo kompletni remont svlačionice.  Upita za pojedine igrače stalno ima, ali zasada još nikakvog dogovora, uostalom treba pričekati kraj prvenstvene trke u kojoj se bijeli bore za plasman u Europu. Svojim izborom igračkog kadra Tramezzani je neke igrače već poslao u ropotarnicu povijesti kluba.


Među igračima koji će teško dalje opstati na Poljudu su  mladi reprezentativac Darko Nejašmić, koji je poslije dvoboja sa Lokomotivom u Zagrebu prebačen u drugu momčad, te Ivan Dolček, koji nije opravdao svoj dolazak iz Slaven Belupa prije dvije sezone i čiji je transfer tada plaćen 500.000 eura. Klub se njih želi riješiti u ljetnom prijelaznom roku, navodno obojica imaju ponuda iz Serie B. Za Nejašmića, čija je vrijednost po Transfermarktu milijun eura Hajduk navodno traži dva miljuna eura, dok za Dolčeka, koji po istom izvoru vrijedi 550.000 tisuća eura čelnici kluba traže milijun eura. Dakako, sve to je neslužbeno.


Kako i da li je uopće mogu zadržati Marka Livaja pitanje koje najviše muči Nikoličiusa i navijače. Prema informacijama iz Grčke tamošnji velikan Olympiakos je navodno zainteresiran da ga dovede u svoje redove. Grci ga (pre)dobro poznaju, Livaja je od 2012. do  2018. godine bio član AEK-a, odakle se zimus vratio na Poljud kao slobodan igrač. Tamo je imao prema dostupnim informacijama imao godišnju plaću od 700.000 tisuća eura. Osim grčkog višestrukog prvaka svoje zemlje, za Livaju su navodno zanimanje iskazali turski velikani Bešiktaš i Fenerbahče. Potpuno jasno je da će ga Hajduk teško zadržati.