Prva HNL

Hajduk u susjedskom derbiju dočekuje Šibenik: “Moramo opravdati ulogu favorita…”

P. N.

Hari Vukas/Foto PIXSELL

Hari Vukas/Foto PIXSELL

Šibenik je puno bolje stajao na terenu nego što su to rezultati pokazali - upozorava Hari VukasSPLIT U susretu osmog kola HNL-a, Hajduk danas na Poljudu dočekuje Šibenik.


– Za sve treba imati plan rada. Pohvala za reprezentativce, bilo ih je dosta. Svi su zdravi. Nema jedino Stanka Jurića zbog žutih kartona – rekao je trener Hajduka Hari Vukas.


Šibenik?
– Šibenik je puno bolje stajao na terenu nego što su to rezultati pokazali. Moramo opravdati ulogu favorita i pobijediti.


Šibenik je bio dobar na nekim gostujućim susretima?


– Utakmice koje smo gledali, vidjeli smo da se ne brane. Imaju nezgodnu tranziciju preko Ampema. Sve smo skautirali, snimili i vidjeli gdje se mogu napraviti bolje stvari. Mi smo apsolutni favoriti.


U Šibeniku ima i nekoliko igrača koji su nekad bili u Hajduku?


– Bivših igrača Hajduka ima svugdje. Statistika je za statističare i povjesničare. Treba biti fokusiran na utakmicu i ne razmišljati o tim stvarima.


Kakav je Umut Nayir?


– Pravi profesionalac, radnik. Sigurno će biti u rotaciji. Za sada što ga imamo dva tjedna sve je ok. Klasična je devetka.


Hoće li igrati protiv Šibenčana?


– Vidjet ćemo. Čim konkurira za momčad postoji ta mogućnost.


Tko će zamijeniti Stanka Jurića?


– Imamo nekoliko opcija. Stanko daje našoj igri posebnu dimenziju s obzirom na agresivnost. Bit će i u budućim utakmicama toga, svi ostali moraju raditi i biti spremni – zaključio je Vukas.