Paolo Tramezzani

Hajduk u neuobičajenom terminu gostuje kod Lokomotive: “Moramo pobijediti, nema alibija”

P. N.

Trener Hajduka Paolo Tramezzani/Foto V. KARUZA

Trener Hajduka Paolo Tramezzani/Foto V. KARUZA

Za nas je svaka utakmica važna i tako se pripremamo. Sjećamo se da je Lokomotiva prije dva mjeseca zasluženo pobijedila na Poljudu. Sigurno utakmica neće biti laka - kaže trener Hajduka



SPLIT Nakon reprezentativne stanke pred Hajdukom je novi ispit u HNL-u. U 27. kolu ‘bijeli’ sutra (12.55 sati) u Kranjčevićevoj ulici igraju s Lokomotivom. Za početak se Paolo Tramezzani dotakao intervjua sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa u kojem je najavio da je i on, ali i cijela momčad na ispitu do kraja sezone.


– Sportski direktor radi svoj posao. Na ispitu sam svaki dan, to je normalno – rekao je talijanski stručnjak, a zatim se dotakao Lokomotive.


– Za nas je svaka utakmica važna i tako se pripremamo. Sjećamo se da je Lokomotiva prije dva mjeseca zasluženo pobijedila na Poljudu. Sigurno utakmica neće biti laka, mi moramo pobijediti.




Je li Lokomotiva na Poljudu najlošija utakmica u vašoj eri?


– Da, po načinu igre. Ali, tu utakmicu smo iskoristili kako bi reagirali i krenuli u pozitivnom smjeru. Od tada je momčad promijenila pristup.


Kako ste radili tijekom reprezentativne stanke?


– Danas ćemo se prvi put okupiti u kompletnom sastavu. Todorović se danas priključuje treningu. Prvi tjedan smo više radili na fizičkoj spremi, neki igrači su se oporavili. Kačaniklić i Umut su se oporavili, dok bi Diamantakos idućeg tjedna trebao početi trenirati s ekipom.


Hoće li biti promjena u sastavu?


– Vidjet ćemo. Neki igrači nisu igrali za reprezentaciju, neki su igrali tri utakmice, putovali puno. Postoji mogućnost da nešto promijenimo.


Jesu li Biuk i Ljubičić sada stalno s prvom ekipom?


– Posljednja dva mjeseca su trenirali s nama, a neke utakmice su odigrali za juniore.


Sutrašnja utakmica se igra u vrijeme ručka…


– Nije baš uobičajeno, bit će čudno, ali kako nama, tako i Lokomotivi. Nema alibija.


Je li utakmica protiv Lokomotive prilika da Hajduk bude kreativniji u napadu?


– U posljednjih pet utakmica smo u ligi primili samo jedan pogodak, ali ne radim samo na tome da učvrstim obranu, već na svim dijelovima momčadi. Pokušavam stvoriti igru kako bi stvorili više šansi.


Rezultat 1:0 je postao vaš zaštitni znak. Bi li i sutra potpisali isto?


– Ne potpisujem ništa prije utakmice. Znam da je rezultat važan, ali za mene je najvažnije da igrači pokažu pobjednički duh. Treniram jednu dobru grupu, svi uživaju u treningu i žrtvuju se, pokazuju dobre stvari. Svaki trener i svaka momčad igra za pobjedu.


Hajduka čekaju tri utakmice s momčadima koje se bore za ostanak. Kako gledate na ovaj mini ciklus?


– Sigurno su to teže utakmice budući da se igra protiv ekipa kojima je svaki bod važan.


Kakvu utakmicu sutra očekujete?


– Analizirali smo njihovu utakmicu s Osijekom, ali i neke utakmice prije. Dobra su momčad, imaju dobre igrače, pogotovo u ofenzivnom dijelu. Sjećam se kako su igrali na Poljudu.


Je li Livaja u dobroj formi?


– Marko je top u ovom trenutku. Mentalitet, duh, sve je kod njega na visokoj razini – zaključio je Tramezzani.