Teško protiv amatera

Hajduk svladao Turnovo 2:1

Hina

Uzvratni susret je idući četvrtak u Skoplju jer stadion Kukuš u Turnovu nema Uefinu licencu.



SPLIT U prvom susretu drugog kola kvalifikacija za Europsku ligu Hajduk je na stadionu Poljud pobijedio makedonsko Turnovo 2:1 (1:1).


Golove za splitski sastav postigli su Marko Bencun (8) i Mario Maloča (79), dok je gol za makedonski sastav postigao Dejan Blaževski iz jedanaesterca u 45. minuti. Kazneni udarac skrivio je Jean Evrard Kouassi igrajući rukom u kaznenom prostoru.


Utakmica je igrana pred praznim tribinama ‘poljudske ljepotice’ jer je Hajduk kažnjen s jednom utakmicom bez gledatelja. Prema pravilima Uefe utakmici je smjelo nazočiti 210 službenih osoba. U toj brojci je 75 predstavnika Hajduka uključujući i nogometaše, isto toliko predstavnika Turnova, te 60 djelatnika medija (novinari, fotoreporteri, snimatelji).




Uzvratni susret je idući četvrtak u Skoplju jer stadion Kukuš u Turnovu nema Uefinu licencu.


Trener splitskog Hajduka Igor Tudor nakon večerašnje pobjede njegove momčadi u prvoj utakmici drugog pretkola Europske lige protiv makedonskog predstavnika Turnova rezultatom 2:1 izjavio je kako je ta pobjeda zaslužena, ali da je bilo zastrašujuće igrati na Poljudu bez publike.


»Ambijent je bio totalno antinogometni, bilo je zastrašujuće igrati bez publike, to je vrlo čudno za igrače«, rekao je Tudor.


Večerašnju utakmicu Hajduk je na Poljudu morao igrati bez publike pošto ga je Uefa kaznila zbog ranijeg nedoličnog ponašanja navijača.Tudor je ocijenio da je Hajduk bio bolja momčad ali i gosti iz Makedonije, po njemu, pokazali su se kao »ozbiljna ekipa«.

»Ovo nije bila naša najbriljantnija utakmica ali pobjedili smo i s tom pobjedom idemo na uzvrat za tjedan dana u Makedoniju gdje domaćoj momčadi Turnova neće biti lako ostvariti pobjedu nad nama«,kazao je Tudor.


Po njegovu tumačenju, za pobjedu većom gol razlikom protiv Turnova večeras je Hajduk trebao imati tri il četiri raspoloženija igrača ali to nije bio slučaj. Tudor smatra da su osim praznog stadiona na nogometaše Hajduka utjecali i medijski napisi prije večerašnje utakmice u kojim se navodilo da će Hajduk lako ostvariti pobjedu protiv Turnova s više golova razlike


»Takvi medijski navodi motivirali su igrače Turnova a nas su demotivirali«, kazao je Tudor.


Trener Turnova Shefki Arifovski je istaknuo kako je večerašnji poraz njegove momčadi na Poljudu rezultatom 1:2 aktivan za njegovu momčad i daje šansu njegovoj ekipi da nadoknadi taj rezultat u uzvratu u Makedoniji za tjedan dana.


»Očekivao sam više od Hajduka u večerašnjoj utakmici, bilo je dosta tinejdžera u splitskoj momčadi i vidjelo se da su neiskusni«, kazao je Arifovski. Po njegovim riječima, Hajduk je igrao »previše naivno s dugim pasovima i beskrajnim dodavanjima«, a to je, kako je rekao odgovaralo njegovoj momčadi.


»Da nam je netko prije utakmice nudio rezultat 2:1 u korist Hajduka, mi bi to prihvatili ali nakon večerašnje utakmice žalim što rezultat nije bio neodlučan zato što smo primili drugi zgoditak našom greškom«, rekao je Arifovski.