Konferencijska liga

Hajduk sutra u Guimaraesu brani dva pogotka prednosti iz prvog susreta. Portugalci vjeruju u prolaz

Toni Volarić

Miroslav Lelas/PIXSELL

Miroslav Lelas/PIXSELL



CHAVES – Vitoria iz Guimaraesa, suparnik splitskog Hajduka u trećem pretkolu nogometne Konferencijske lige, u susretu prvog kola portugalskog prvenstva svladala je Chaves u gostima s 1:0. Strijelac jedinog gola na utakmici bio je Andre Silva u trećoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. Vitoria je susret završila s devetoricom jer su u nastavku isključeni Alfa Semedo u 82. i Matheus Salgueiro u petoj minuti nadoknade, ali je uspjela sačuvati tri boda.


Ova pobjeda će uz podršku tribina i potencijani povratak bitnog veznjaka Adrea biti veliki vjetar u leđa portugalskoj momčadi u uzvratu s Hajdukom.


– Iskusni 32-godišnji veznjak Andre Andre po povratku iz Saudijske Arabije trenirao je samostalno. On puno znači za klub. Zaista ne sumnjam da će nam pomoći. Hoće li biti u kombinaciji za utakmicu s Hajdukom, još nisam odlučio. Andre Almedia u Splitu nije dao svoj maksimum jer je imao gastroenteritis, vjerujem da će biti spreman za uzvrat – poručio je Moreno Teixeira, trener Vitorije.




Trener Vitorije je sa svojim stručnim stožerom i igračima dobro analizirao utakmicu na Poljudu.


– Nismo igrali loše u Splitu, nemojte misliti da je Hajduk bio toliko nadmoćniji od nas. Razumijem zašto smo na kraju poraženi s 3:1. Puno se pričalo o pogreškama Miguela Mege i Danija Silve, ali oni imaju puno povjerenje kako suigrača, tako i mene. Napravili smo niz grešaka kao momčad koje su nam oduzele samopouzdanje i kvalitetu igre – rekao je portugalski strateg.


Vitoria i Hajduk će svoj uzvratni susret 3. pretkola igrati u sutra od 18 sati, a Hajduk će na stadionu »Dom Afonso Henriques« braniti dva gola prednosti. U odnosu na susret odigran u Splitu (3:1), Valdas Dambrauskas će na raspolaganju imati stopera Tonija Borevkovića, koji je stigao na posudbu ovog ljeta baš iz Vitorie Guimaraes.


Filip Krovinović, strijelac trećeg pogotka u prvom susretu na Poljudu, dobro poznaje ambijent koji će dočekati Splićane u Guimaraesu.


– Izrazito su domaćinska ekipa. Ali, mi smo već dokazali tko smo i kakav je naš stav, naša igra. Mi se toga trebamo držati i doći s gardom – rekao je Filip Krovinović.


U slučaju da Hajduk sačuva prednost iz prvog susreta, posljednja prepreka za ulazak u skupine Konferencijske lige bit će mu španjolski velikan Villarreal.