Druga HNL

Hajduk stiže na Krimeju: “Moramo im se revanširati za prošlosezonski poraz”

Ivan Volarić

Carlo Berković/Foto Arhiva NL

Carlo Berković/Foto Arhiva NL

Volio bih da se ponovi utakmica protiv BSK-a. da ja imam što manje posla, a da mi zabijemo što više golova - kaže vratar Berković



RIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 danas će od 15 sati protiv Hajduka II tražiti svoju drugu prvenstvenu pobjedu na Krimeji ove sezone. Naime, »crveni« su kao i u većem dijelu prošle sezone puno učinkovitiji na strani nego pred svojim navijačima, gdje su u dosadašnjih devet kola svladali tek Dinamo II.


– Očekujem pomak protiv Hajduka II, jer su igrači shvatili da doma moramo osvajati bodove, a vani što napravimo. Oni su prije mene okrenuli situaciju pa su vani češće pobjeđivali. Poslije ovih zadnjih utakmica, vjerujem da će utakmica protiv Hajduka II biti drugačija. Nije problem bila igra, koliko je problem bilo psihološko opterećenje! Puno razgovaramo, želim da igrači uživaju u nogometu, a kada uživaju, igraju najbolje. Vjerujem da će protiv Hajduka II igrati novi Orijent 1919, da ćemo osvojiti nova tri boda, da će igrači biti zadovoljni – rekao je trener Damir Milinović.


Vratar Carlo Berković gotovo u pravilu na Krimeji ima pune ruke posla. Za razliku od posljednjeg ogleda uoči stanke i uvjerljive pobjede u Bijelom Brdu.




– Volio bih da se ponovi utakmica protiv BSK-a. da ja imam što manje posla, a da mi zabijemo što više golova – govori Berković, koji osim pobjede i dobre igre priželjkuje i dobre uvjete za igru. Krimeju je posljednjih dana natapala dosadna kiša…


– Nadam se da će se vrijeme proljepšati jer u suprotnom očekuje nas jako težak teren za igru. Prošle sezone smo izgubili od Hajduka II na Krimeji 0:2, uzvrat u Splitu nismo dočekali. Dakle, imamo dodatni motiv da im se revanširamo i pobjedom počnemo loviti priključak s momčadi pri vrhu ljestvice – kazao je pouzdani vratar Orijenta 1919.


U sastavu sigurno neće biti iskusnog braniča Matije Petrovića, koji je duže vremena odsutan zbog ozljede.