Vraća se i publika

Hajduk se nakon ispadanja iz Europe okreće HNL-u: “Varaždin je ozbiljna ekipa koja se konsolidirala nakon korone”

P. N.

Hari Vukas/Foto PIXSELL

Hari Vukas/Foto PIXSELL

Svi znamo koliko nam publika znači, bez obzira na broj gledatelja to je uvijek vjetar u leđa - kaže VukasSPLIT Hajduk se nakon ispadanja iz Europe okrenuo Prvoj HNL. Ove nedjelje u šestom kolu HNL-a (19.05 sati) na Poljud stiže Varaždin. Trener “bijelih” Hari Vukas na početku se dotakao ogleda s Galatasarayem i zamjene Stanka Jurića.


– Znate sami koliko je Stanko bitan. Njegova energija i pokrivanje terena. Međutim, došlo je do objektivnog pada, nije mogao nastaviti utakmicu. On uvijek daje maksimum, poštenjačina i u određenim trenucima ne zna kalkulirati potrošnju energije. Morali smo ga mijenjati – rekao je Vukas, a zatim dodao:


– Da ne bi netko mislio da živimo na lovorikama, mi smo ispali. Ali, imamo temelj, pokazali smo da možemo odigrati kvalitetno. Priprema utakmice je bila kvalitetna, dobro smo reagirali. Sve smo napravili što smo planirali. Na osnovu toga možemo graditi nešto više. Pokazali smo da se može. Nakon ovakve utakmice ne smijemo ići ispod toga.
Hoće li biti pojačanja?


– Prijelazni rok i dalje traje. Do tada ćemo sigurno biti aktivni i tražiti dodatna rješenja.


Kakvu utakmicu sutra očekujete?


– Varaždin je ozbiljna ekipa koja se konsolidirala nakon korone. Prema naprijed imaju mobilne igrače. Pristup mora biti na visokom nivou da bi se utakmica dobila. Svi razmišljamo u tom smjeru.


Hoće li biti promjena u momčadi?


– Imamo još jedan trening pa ćemo vidjeti stanje i onda odlučiti.


Hoće li povratak publike biti dodatna prednost?


– Svi znamo koliko nam publika znači, bez obzira na broj gledatelja to je uvijek vjetar u leđa.


U Varaždinu su i dvojica igrača Hajduka na posudbi, Ivan Delić i Dino Skorup?


– I ja sam kao igrač bio na posudbi. Kada si mlad onda želiš pokazati ljudima u svom klubu da imaš kvalitetu – zaključio je Vukas.