Prva HNL

Hajduk pogotkom Mije Caktaša slavio na Aldo Drosini, Splićani ostvarili tek treću gostujuću pobjedu ove sezone

Portal Novi list

Mijo Caktaš postigao je jedini gol na Aldo Drosini/Foto PIXSELL

Mijo Caktaš postigao je jedini gol na Aldo Drosini/Foto PIXSELL

Hajduk je skočio na drugo mjesto gdje će ostati najmanje do ogleda Varaždina i Rijeke



PULA Nogometaši Hajduka svladali su minimalno (1:0) Istru 1961 u Puli pogotkom Mije Caktaša u 6. minuti. Splićanima je ovo tek treća gostujuća pobjeda ove sezone vrijedna privremenog skoka na drugu poziciju. Hajdukovci će tu ostati najmanje do ogleda Varaždina i Rijeke koji se igra u četvrtak.


Hajduk je poveo već u šestoj minuti nakon pogreške Tomislava Duke. Domaći vratar je loše procijenio ubačaj Josipa Juranovića, lopta je stigla do Jaira koji je prebacio sve igrače do Mije Caktaša, a ovaj je na gol crti glavom pospremio loptu u mrežu.


Samo pet minuta kasnije domaćin je mogao izjednačiti, nakon što je Ivan Delić krenuo sam prema Posavcu, ali je pogodio okvir gola. Naknadno je označeno zaleđe, no da je postignut pogodak o svemu bi odlučivao VAR.




U samoj završnici došlo je do naguravanja na terenu, pa su žute kartone dobili Jradi, Čondrić i Močinić.


Istra je imala priliku i u 28. minuti. Ubacio je iz kornera Blagojević, Guzina je sam ostao na 10 metara, pucao je glavom, ali je Čuić spasio siguran pogodak s gol linije.


Guzina je bio blizu pogotka i u 77. minuti kada je pokušao lobati gostujućeg vratara, ali je pogodio gredu.


Najbolje priliku u nastavku Hajduk je imao u 88. minuti. Prvo je Blagojević u gužvi blokirao Ismajlijev udarac, da bi potom nakon ubačaja iz kornera Juranović pucao glavom s ruba šesnaesterca, ali je Duka sjajno reagirao.


 


U prvom ogledu 28. kola Gorica je u gostima svladala Inter 3:0.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore