HNK HAJDUK

Hajduk od danas ima i žensku ekipu, Jakobušić: “Cilj je sve ono čemu teži i muška momčad”

Portal Novi list

Osnovan ŽNK Hajduk/Foto: HNK Hajduk

Osnovan ŽNK Hajduk/Foto: HNK Hajduk

"Oni će nastaviti raditi kao udruga, cilj za ovu sezonu je ulazak u prvu ligu, a sljedeće godine, uz snagu Hajduka, i borba za vrh. Bolje rečeno, cilj je sve ono čemu teži Hajduk, a to je borba za naslove u svim selekcijama", rekao je Jakobušić.



SPLIT HNK Hajduk od danas ima i žensku nogometnu ekipu. Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić i predsjednica ŽNK Marjana Matea Bešlić potpisali su ugovor kojim će dosadašnji klub ŽNK Marjan promijeniti ime i postati ŽNK Hajduk.


“U početku našeg mandata naveli smo osnivanje ženske selekcije kao jedan od ciljeva. Gotovo godinu dana smo skenirali situaciju u ženskom nogometu u Hrvatskoj i Splitu, razgovarali smo sa ŽNK Splitom i ŽNK Marjanom te nam je drago da smo se danas odlučili na ovu poslovno-tehničku suradnju koja je potpisana na godinu dana plus još potencijalne dvije. Nadam se da će za tri godine ŽNK Hajduk postati sastavni dio hajdučke obitelji, a do tada ćemo im kao Klub pružati logističku podršku, dobit će naš ‘visibility’ i ogroman marketinški potencijal. Oni će nastaviti raditi kao udruga, cilj za ovu sezonu je ulazak u prvu ligu, a sljedeće godine, uz snagu Hajduka, i borba za vrh. Bolje rečeno, cilj je sve ono čemu teži Hajduk, a to je borba za naslove u svim selekcijama”, rekao je Jakobušić.


Seniorke Hajduka kreću s natjecanjem u 2. HNLŽ sredinom rujna. Kadetkinje i pionirke u Jedinstvenoj hrvatskoj ligi, a početnice u Ligi Dalmacije. Sredinom rujna na Poljudu će krenuti i škola nogometa za djevojčice.