Transfer

Hajduk objavio da je prodao Luku Vuškovića u Tottenham i da je pritom ostvario najveći izlazni transfer u povijesti kluba

Hina

Luka Vušković/Foto PIXSELL

Luka Vušković/Foto PIXSELL

Vušković je potpisao ugovor na pet godina, a "Spursima" će se pridružiti 2025. godine, objavio je i londonski klub



SPLIT  Hajduk je na svojoj službenoj internetskoj stranici potvrdio transfer 16-godišnjeg Luke Vuškovića u redove engleskog velikana Tottenhama.


“U najvećem izlaznom transferu u povijesti Kluba, 16-godišnji Luka Vušković postaje igrač Tottenhama. Dogovorom između Hajduka i engleskog premierligaša Luka postaje najskuplje plaćeni branič u svojoj dobi u povijesti, a službeno će za Tottenham biti registriran 2025. godine,” objavio je Hajduk.


Vušković je potpisao ugovor na pet godina, a “Spursima” će se pridružiti 2025. godine, objavio je i londonski klub. Engleski mediji pišu kako odšteta za mladog braniča iznosi 12 milijuna eura, plus određeni bonusi.




Tottenhamovi navijači prvi put će Vuškovića vidjeti kako igra u dresu Spursa za nešto manje od dvije godine, zbog problema s regulativom. Prema FIFA-inim pravilima, kako je navedeno na web stranici FA-e, izlazak Ujedinjenog Kraljevstva iz EU znači da klubovi u Britaniji ne mogu potpisati ugovor s igračima iz inozemstva dok ne navrše 18 godina.


Prema dogovoru klubova, Vušković bi do zime trebao ostati na Poljudu, a poslije će otići negdje na posudbu.


“Prije svega želim se zahvaliti Hajduku što mi je omogućio ovo, trenerima koji su doprinijeli mom razvoju, ljudima iz Akademije, svim zaposlenicima Kluba. Proteklih mjeseci bio sam svjestan interesa velikih klubova iz inozemstva te sam nastojao ostati na zemlji, trenirati i pripremati se za nove izazove. Velika je čast vidjeti da je jedan klub poput Tottenhama pokazao takvu želju i uložio toliko truda kako bi doveo igrača mojih godina. To me čini ponosnim, a svakako je i motiv da još jače radim na svom razvoju i daljnjem napretku kako bi što spremniji dočekao trenutak kada ću zaigrati za njihovu prvu momčad,” istaknuo je mladi nogometaš.


Vušković je jedan od najtalentiranijih igrača svoje generacije, bio je član juniora koji su osvojili drugo mjesto u Ligi prvaka mladih, ostvarivši najveći rezultat u povijesti Akademije, ali i hrvatskog klupskog nogometa u mlađim kategorijama. Upravo njegovim golom Hajdukovi juniori su u osmini finala svladali Šahtar i plasirali se u osminu finala natjecanja. Redovni je član mlađih uzrasnih kategorija hrvatske reprezentacije.


Sa samo 16 godina i dva dana debitirao je u ligaškom dvoboju s Dinamom, a tri dana poslije postigao je pogodak u utakmici četvrtfinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa i tako postao najmlađi strijelac u povijesti Hajduka u službenim utakmicama. Ukupno je u Hajdukovom dresu do sada upisao 11 službenih nastupa, a bio je dio momčadi koja je osvojila Kup u sezoni 2022/23.