Prva HNL

Hajduk na Poljudu dočekuje Šibenik, trener Jens Gustafsson jednostavno više nema pravo na krivi korak

P. N.

Jens Gustaffson/Foto PIXSELL

Jens Gustaffson/Foto PIXSELL

Splićani su ispali iz Europe, osvojili jedan od šest mogućih bodova, a vodeća Lokomotiva nakon tri kola pobjegla im je na šest bodova prednosti



SPLIT Lokomotiva, koja se u posljednjem kolu minulog prvenstva spasila od ispadanja, izgubila je od Hajduka na Poljudu, no “lokose” je spasila pobjeda Slaven Belupa nad Varaždinom. Varaždinci su se na taj način vratili u Drugu ligu, dok Lokomotiva trenutno ima šest bodova više od bijelih. Istina, Lokomotiva je odigrala tri utakmice, međutim to ne mijenja bitno na stvari da je pogled na ljestvicu iz perspektive navijača Hajduka prilično depresivan.  Poraz od Tobola dobrano je uzdrmao poljudsko zdanje. Razočarenje je preslaba riječ, dogodio se “nogometni potres” koji je umalo srušio sve što su zacrtrali čelnici kluba predsjednik Jakobušić i sportski direktor Nikoličius. Doveli su sedam novih, skupo plaćenih igrača. Usudili bi se zaključiti da Hajduk nikada nije imao tako bogatu momčad. Navijači su logično očekivali nogometno čudo, borbu na sva tri trofeja. Na njihovu žalost već na otvaranju sezone to čudo pretvorilo se u surovu realnost. Bojimo se da je pred Hajdukom još jedna sezona bez trofeja.


Splićani su ispali iz Europe, a u domaćem prvenstvu slabo su startali. Nakon dvije utakmice osvojili su samo jedan bod. Sve miriše da bi do blagdana Velike Gospe za bijele sezona, kao mnogih ranijih godina, mogla biti gotova. Iako je vratar Kalinić daleko od idealne forme, što je i sam priznao,  najveći problem je vezna linija. Krovinović ne može igrati zadnjeg veznog. To je valjda svima jasno osim treneru Gustafssonu. Tek se sada vidi koliko nedostaju Jurić i Fossati. U Hajduku trebaju pronaći i angažirati najmanje dvojicu novih veznjaka. Prvo i najvažnije pitanje je imali švedski stručnjak Gustafsson znanja, sposobnosti da vodi ovu momčad, da je izvuče iz neugodne situacije u kojoj se našla poslije ispadanja iz Konferencijske lige od Tobola. Hajduk danas na Poljudu dočekuje Šibenik. Švedski stručnjak više nema pravo na kiks, gubitak i jednog boda u narednim dvobojima bila bi ravno katastrofi!