Posljednja provjera

Hajduk na krilima Marka Livaje preokrenuo protiv Varaždina i uspješno odradio generalku

P. N.

Marko Livaja/Foto PIXSELL

Marko Livaja/Foto PIXSELL

Livaja je postigao jedan i namjestio dva pogotka u ogledu s ambicioznim drugoligašem

HAJDUK – VARAŽDIN 4:2




SPLIT Stadion Poljud. Gledatelja 800. Sudac: Duje Strukan (Split). Strijelci: 1:0 Ljubičić (8), 1:1 Vuk (17), 1:2  Šego (27), 2:2 Livaja (56), 3:2 Kačaniklić (70), 4:2 Mlakar (77). Žuti kartoni: Vuković (Hajduk), Senić, Kolarić (Varaždin)


HAJDUK: L. Kalinić, Lovrencsics (od 46. Čolina), Katić (od 68. Dimitrov), Elez (od 74. Simić), Melnjak, Vuković (od 69. Pukstas), Atanasov (od 46. Grgić), Ljubičić, (od 46. Mlakar), Krovinović (od 68. Kačaniklić), Biuk (od 60. Dolček), Livaja.


VARAŽDIN: Sentić (od 69. Zelenika), Senić (od 84. Jagić), Karabatić (od 90. Težak), , Stolnik (od 63. Kolarić), Lusavec (od 79. Crnec), Postonjski (od 72. Leon), Vuk, Teklić, Herrera (od 90. Canjuga), Šego (od 70. Domjanić),, Brodić (od 79. Mekić).




Hajduk je u generalki pred nastavak sezone svladao drugoplasiranu momčad Druge HNL i glavnog aspiranta na Prvu HNL – Varaždin. Momčad koju je Dambrauskas poslao na travnjak od prve minute najbliža je da istrči u subotu u ogledu sa Šibenikom na Šubićevcu.


Domaćini su poveli nakon osam minuta igre. Livaja je s desne strane ubacio u kazneni prostor, a Ljubičić je bio najbrži i iz blizine poslao loptu u mrežu. Gosti su izjednačili u 17. minuti. Teklić, jedan od trojice igrača Hajduka na posudbi u redovima Varaždinaca, je s lijeve strane ubacio u kazneni prostor. Lopta se odbila od Vukovića, odbijanac je prihvatio Vuk i s pet-šest metara loptu poslao u mrežu.


Deset minuta poslije gosti su po drugi puta zatresli mrežu Lovre Kalinića, a strijelac je bio još jedan  igrač Hajduka na posudbi u Varaždinu – Šego. Bio je brži od Lovrencsicsa, pucao sa sedam- osam metara, lopta je pogodila Katića i prevarila Kalinića. Na otvaranju drugog dijela sezone Bijeli su poravnali golom Livaje iz slobodnog udarca. Kačaniklić je na dodavanje Livaje zabio za 3:2, a u 77. minuti Splićani su po četvrti put zatresli mežu gostiju. Dolček je asistirao Mlakaru.