3. pretkolo Europske lige

Hajduk na kraju europskog puta: U završnici je ponestalo snage. Galatasaray ide dalje

Hina

foto: galatasaray/Instagram

foto: galatasaray/Instagram

Splićani su protiv turskog velikana odigrali ravnopravan dvoboj, no u samoj završnici im je ponestalo snage što je Galatasaray znalački iskoristio.



ISTANBUL – Nogometaši Hajduka u susretu su 3. pretkola Europske lige izgubili na gostovanju kod Galatasaraya u Istanbulu sa 0-2 (0-0) i tako se oprostili od daljnjeg natjecanja.


Strijelci za Galatasaray bili su Belhanda u 77. i Babel u 86. minuti.


Splićani su protiv turskog velikana odigrali ravnopravan dvoboj, no u samoj završnici im je ponestalo snage što je Galatasaray znalački iskoristio.




Prvu priliku na utakmici imao je Hajduk u sedmoj minuti. Gyurcso je izveo slobodni udarac s desne strane, najviši u skoku pred domaćim vratima bio je Jurić, no njegov pokušaj glavom proletio je preko grede. Splitski je sastav u prvom poluvremenu u potpunosti neutralizirao napade domaćih koji su prvi udarac prema golu Posavca uputili u 26. minuti kada je Marcao pucao glavom nakon kornera, ali taj je pokušaj proletio nekoliko metara preko grede.


Drugo je poluvrijeme ponudilo mnogo otvoreniju utakmicu u kojoj su oba sastava imali nekoliko izglednih prilika. Prvo su domaći imali dvije šanse unutar jedne minute, u 52. minuti Diagne je pokušao sa 15-ak metara, ali Mujakić se požrtvovno bacio na loptu i blokirao taj udarac, dok je drugi pokušaj Senegalca proletio preko gola. Samo minutu potom Feghouli je poslao loptu kroz Hajdukov kazneni prostor, na nju je na šest metara od gola s lijeve strane natrčao Babel, no srećom nije bio precizan.


Mogao je Hajduk ekspresno kazniti promašaje Galatasaraya, u 55. minuti Diamantakos je utrčao u kazneni prostor domaćih i odlično proigrao Caktaša, ali Hajdukov kapetan je sa šest metara katastrofalno pucao i upropastio najveću šansu splitskog sastava. Novu veliku priliku Caktaš je imao u 68. minuti, ovoga puta proigrao ga je Jairo, a poluvolej Caktaša otišao je preko gola.


U posljednjih 20-ak minuta postalo je vidljiv umor kod igrača Hajduka, Galatasaray je zagospodario travnjakom i s dva pogotka riješio utakmicu. Nevolje za hrvatskog predstavnika najavio je Diagne u 75. minuti, no njegove “škarice” koje su išle pod gredu Posavec je uspio odbiti u korner.


Ipak, u 77. minuti više nie bilo pomoći za Hajduk. Tasdemir je probio lijevo krilo, vratio loptu na vrh kaznenog prostora gdje je natrčao Belhanda i jakim udarcem “probio” Posavca.


Za konačnih 2-0 zabio je iskusni Nizozemac Babel u 86. minuti kojemu nije bilo teško s dva metra neometan skrenuti loptu u mrežu nakon što ga je proigrao Marcao. Prethodno je Brazilac na lijevoj strani driblingom “slomio” Mujakića.


Hajduk je mogao smanjiti u posljendjoj minuti sudačke nadoknade, no dobar udarac Diamantakosa iz velike blizine odlično je obranio Ozturk.


GALATASARAY – HAJDUK 2-0


Stadion Ali Sami Yen


STRIJELCI: 1-0 Belhanda (77), 2-0 Babel (86)


SUDAC: Pawson (Engleska)


GALATASARAY: Ozturk – Linnes, Donk, Marcao, Tasdemir (Elabellaoui, 80) – Antalyah; Feghouli (Kilinc, 89), Etebo, Bayram (Belhanda, 71), Babel – Diagne


HAJDUK: Posavec – Jakoliš, Vušković, Mujakić, Čolina – Jradi (Atanasov, 84), Caktaš, Jurić (Nejašmić, 74); Jairo, Gyurcso (Kreković, 84) – Diamantakos