Ništa novo na Poljudu

Hajduk je razočarao u Koprivnici, a Paolo Tramezzani s brojnim eksperimentima samo pomogao domaćinu

P. N.

Paolo Tramezzani/Foto PIXSELL

Paolo Tramezzani/Foto PIXSELL

Osim manjkavosti na planu napadačke igre dvoboj u Koprivnici je otkrio da velika većina igrača nema kvalitetu nositi bijeli dres



SPLIT Hajduk i Slaven Belupo u dva tjedan odigrali su dvije prvenstvene utakmice. Tri su zanimljivosti vezane uz ta dva dvoboja. Obje utakmice završile su bez pobjednika (2:2, 1:1), a sva tri gola  za Belupo zabio je Ivan Krstanović. Iskusni napadač zabio je u karijeri ukupno 17 golova Hajduku! Druga utakmica protiv Slaven Belupa bila je jedna od najlošijih, ako ne i najlošija utakmica otkako je Tramezzani preuzeo momčad. Prije susreta talijanski strateg najavio je sraz u grad Podravke kao prekretnicu, prema boljem, prije svega na planu igre. Ne da se to nije dogodilo nego je to bila još jedna negledljiva utakmica. Užas od prezentacije njegove momčadi! Osim jedinog gola, koji nije bio plod neke suvisle akcije, te prilike Umuta na početku drugog dijela, bijeli nisu ništa ozbiljnije napravili. Samo zahvaljujući obranama Lovre Kalinića, te reakcijom Todorovića, koji je u samoj završnici susreta nakon udarca Gode izbacio loptu s gol-linije ostali su Splićani neporaženi.


Mala olakotna okolnost je što Hajdukov trener nije mogao računati na požutjele Vuškovića i Simića, te pocrvenjelog Fossatija. No, sva trojica su igrali u dvoboju na poljudskoj ljepotici pa se nisu proslavili. Još jednom se potvrdila spoznaja da kada ne igra Marko Livaja tada ne igra niti Hajduk. Nije ga bilo nigdje u prošlom prvenstvenom srazu s Osijekom na Poljudu i gosti su slavili. Livaje nije bilo nigdje ni u Koprivnici i  bijeli su uz puno sreće uspjeli izvući bod. Sraz s Belupom još jednom je otkrio mnoge slabosti Tramezzanijeve momčadi, a to je prije svega igra prema naprijed. Osim manjkavosti na planu napadačke igre ovaj dvoboj je otkrio da velika većina igrača nema kvalitetu nositi bijeli dres.


U nedostaku nekolicine igrače talijanski stručnjak je eksperimentirao s početnim sastavom. Tako je napadača Brazilca Jaira poslao na desnog beka. Ne da nije ništa odigrao nego je i sukrivac za izjednačujući gol domaćina. Jairo je jedva fizički “preživio” do kraja susreta. Osim toga Tramezzani je od prve minute na travnjak  poslao veznjaka Skorupa, kojem je to bio debi na prvoligaškoj sceni. Asistirao je Dimitrovu za gol, ali ništa drugo nije napravio. Još jednu priliku dobio je Teklić, ali je još jednom razočarao. Nakon isključenja Todorovića u zadnji red Tramezzani je poslao i mladog Ševelja, još jednog debitanta, koji je koju minutu po ulasku krivim dodavanjem sudjelovao u golu Krstanovića za poravnanje rezultata.




Hajdukovci su propustili priliku da se približe Gorici u borbi za treću poziciju. U nedjelju se na maksimirskom travnjaku igra najveći hrvatski derbi. Dinamo je domaćin Hajduku koji dolazi bez Livaje i Todorovića.  Livaja je u Koprivnici zaradio treći žuti karton, a Todorović je pocrvenio. Ovo je treći crveni karton igračima Hajduka u tri kola. Svi ti kartoni odraz su nemoći i nervoze koja je očigledna iz utakmice u utakmicu u redovima Hajduka.