Dobri pokazatelji

Hajduk je pokazao da ima kvalitetu za napad na titulu, a utakmica protiv Osijeka bit će pravi test takvih ambicija

P. N.

Jan Mlakar/Foto PIXSELL

Jan Mlakar/Foto PIXSELL

Nema dvojbe da će momčad, a time trener Jens Gustafsson, imati velike koristi od Lovrencsicsa, Krovinovića, Mlakara, Vukovića, Eleza, Kalinića i Livaje



SPLIT Nakon negledljivog Hajduka u minulim sezona u dvoboju s Tobolom vidjeli smo bijelu momčad koja kao da je došla s druge planete. Novi igrači i trener pokazali su da znaju, a koliko mogu to će se vidjeti u narednim utakmicama. Činjenica je da ova momčadi Hajduka ima glavu i rep.  Predsjednik kluba Lukša Jakobušić i sportski direktor Mindaugas Nikoličius doveli su sedam igrača. I čini se pogodili s novim igračima. Istina, tek je početak sezone, no nema dvojbe da će momčad, a time trener Jens Gustafsson, imati velike koristi od Lovrencsicsa, Krovinovića, Mlakara, Vukovića, Eleza, Kalinića i Livaje.


Pred uzvrat u Kazahstanu bijeli su ostvarili pobjedu koju su priželjkivali prije susreta, pobjedu od dva gola razlike. Dakako da je odigrano tek prvo poluvrijeme, Hajduk čeka neizvjesnih 90 minuta u uzvratu, a sve osim prolaza Splićana bilo bi veliko iznenađenje. Švedski strateg Gustafsson položio je prvi dio europskog ispita, čeka ga još drugi, usmeni, koji će biti mnogo teži.


Nakon što se potvrdilo da  Stipe Biuk neće imati europsku premijeru zbog ozlijede mišića  Gustafsson je malo ispremješao napadački dio momčadi. Mnogi su očekivali Jaira na lijevom krilu, no švedski strateg odlučio se za drugu soluciju. Slovenskog reprezentativca, napadača Jana Mlakara preselio je na lijevi bok dok je u centralu postavio Marina Ljubičića. I on mu je najbolji način sa dva gola zahvalio na ukazanom povjerenju.  Pokazao je Ljubičić da je vrstan strijelac.




Nekoliko riječi zaslužuje najzvučnije ime dosadašnjeg prijelaznog roka Filip Krovinović. Zaigrao je gotovo nakon što je izašao iz zrakoplova. Vidljivo je da je fizički nespreman, ali isto tako da je nogometni znalac. Kada bude stoposto spreman Hajduk i cijela momčad,  klub navijači imati će od njega koristi. Osovina Livaja –Krovinović trebali bi biti najjače Hajdukovo oružje. Ovakav Hajduk ima igračku kvalitetu da u novoj sezonu napravi ne mali nego veliki iskorak i da se bori za prvaka. Međutim, vremena za slavlje i odmor nema već u nedjelju na poljudsku ljepoticu stiže Nenad Bjelica sa svojim Osijekom koji ne krije da ga zanima samo titula prvaka. Isto želi i Hajduk!