Za Ukrajinu

Hajduk i Šahtar remizirali u humanitarnoj utakmici, zabio i bivši kadet Rijeke koji je u Hajduk prešao 2020. godine

Hina, Portal Novilist.hr

Franjo Lazar/Foto PIXSELL

Franjo Lazar/Foto PIXSELL

Hajduk je poveo 2-0 golovima Marina Ljubičića (10') i Franje Lazara (49'), inače 18-godišnjaka iz Malinske, koji je iz Rijeke na Poljud otišao kao kadet 2020. godine.



SPLIT U prijateljskoj humanitarnoj nogometnoj utakmici igranoj na Poljudu Hajduk i Šahtar iz Donecka su igrali 3-3 (1-0).


Sav prihod od susreta namijenjen je ukrajinskoj djeci koja su ostala bez roditelja tijekom ruske invazije na Ukrajini.


Hajduk je poveo 2-0 golovima Marina Ljubičića (10′) i Franje Lazara (49′), inače 18-godišnjaka iz Malinske, koji je iz Rijeke na Poljud otišao kao kadet 2020. godine.




Šahtar je uspio izjednačiti preko Dmitra Topalova (59′) i Petra Stasjuka (74′), Ljubičić (80′) je svojim drugim golom donio novu prednost Hajduku, da bi Andrij Borjačuk (90+1′) postavio konačni rezultat.


Tijekom utakmice na stadionu je bio oraniziran i “Call center” u kojemu su se nalazili neki sadašnji, ali i bivši igrači Hajduka, velikani splitskog sporta i estradne zvijezde koje su se javljale na pozive osoba koje su željele financijski pomoći humanitarnu akciju.


Bio je ovo peti i posljednji susret Šahtara na njegovoj turneji “Nogomet za mir”, prethodno je igrao protiv grčkog Olympiacosa (poraz 0-1), poljske Lechije (pobjeda 3-2) te turskih sastava Fenerbahcea (poraz 0-1) i Antalyaspora (pobjeda 2-1).