Pojačanje s otoka

Hajduk doveo napadača iz Premier lige, slovenski reprezentativac potpisao do ljeta 2025. godine

Hina

Jan Mlakar i Jakša Jakobušić/Foto www.hnk-hajduk.hr

Jan Mlakar i Jakša Jakobušić/Foto www.hnk-hajduk.hr

Prije dvije godine je potpisao je ugovor za Brighton & Hove Albion te je igrao na posudbama u Mariboru, Queens Park Rangersima i Wiganu



SPLIT Slovenski napadač Jan Mlakar (22) napustio je redove engleskog premierligaša Brighton & Hove Albiona i karijeru će nastaviti u Hajduku potpisavši ugovor  do 2025. godine, objavio je splitski klub.


“Prvi dojmovi su super, jedva čekam početi trenirati i raditi s ekipom. Pratio sam u zadnje vrijeme moje nove suigrače preko interneta, gledao sam prijateljske utakmice i vjerujem u jednu dobru priču. Iza mene je odlična sezona, sad samo gledam naprijed i nadam se da mogu ponoviti nešto slično u Hajduku. Mogu samo obećati da ću uvijek dati sve od sebe, nastojati pomoći ekipi i ostaviti srce na terenu za ovaj dres, ” istaknuo je Mlakar u svojoj prvoj izjavi nakon potpisa za Bijele.


Mlakar je nogometnu karijeru započeo u omladinskom pogonu Domžala odakle je 2015. godine preselio u redove Fiorentine. Neko vrijeme proveo je na posudbi u Veneziji, a zatim je 2018. prešao u Maribor gdje je postigao 12 pogodaka u 28 nastupa.




Prije dvije godine je potpisao je ugovor za Brighton & Hove Albion te je igrao na posudbama u Mariboru, Queens Park Rangersima i Wiganu. U posljednjoj sezoni za Maribor je odigrao ukupno 32 službene utakmice u kojima je postigao 14 golova i tako postao najbolji strijelac slovenske Prve lige.


Bio je redoviti član svih mlađih uzrasta reprezentacije Slovenije, a trenutno je A reprezentativac.


“Jan je igrač koji je svojim nastupima i izvedbama u prošloj sezoni dokazao da može biti pojačanje za Hajduk. S obzirom na konstantan napredak i činjenicu da ima tek 22 godine, siguran sam da ima još puno prostora za napredak. Radi se o vrlo potentnom napadaču koji je unatoč svojoj mladosti već skupio veliko iskustvo i koji će predstavljati dodatnu vrijednost našoj momčadi. Polivalentan je napadač s osnovnom pozicijom centralnog napadača, ali podjednaku kvalitetu može pružati u svim sustavima igre s dva napadača,” naglasio je sportski direktor Mindaugas Nikoličius.