Prijateljska utakmica u Antalyji

Hajduk – Austrija 0:0

Toni Bilić

Bio je to dvoboj dva kluba koji obe godine slave  100. obljetnicu postojanja.SPLIT – Hajdukovci su na pripremama u turskoj Antalyji odigrali prvu prijateljsku utakmicu protiv Austrije iz Beča. Susret je završio bez pobjednika. Splićani su doduše bili bliže pobjedi, jer je u posljednjoj minuti susreta Ahmad Sharbini izašao sam pred vratara Austrije, ali nije bio dovoljno  spretan za realizaciju pogotka.


Susret je odigran na terenu hotela Topkapi, na onom istom na kojem je Hajduk pod trenerskom palicom Blaža Sliškovića pobijedio Partizan, pogotkom Mate Dragičevića 1:0.  Hajduk je igrao u sastavu L.Kalinić, Oremuš, Maloča, Jonjić, Milić, Sačer, Brkljača, M. Ljubičić, Trebotić, An. Sharbini, Vukušić.


U drugom poluvremenu priliku su dobili Radošević, Barišić, Maloča, Buljat, Bašić, Bulku, Andrijašević, Režić, Tomasov, (od 79. Džoni), Tičinović i Ahmad Sharbini. Bio je to dvoboj dva kluba koji obe godine slave  100. obljetnicu postojanja. Od igrača koji su na pripremama u Antalyji, nisu igrali Subašić, Vejić, Jozinović, K.Ljubičić. Prvi puta bijele je kao kapetan vodio Ante Vukušić, koji će na proljeće nositi kapetansku traku.