Mogući problemi

Haalandov dolazak neće svi u svlačionici Manchester Cityja dočekati s neskrivenim zadovoljstvom

Portal Novi list

Erling Braut Haaland/Foto REUTERS

Erling Braut Haaland/Foto REUTERS

Engleski tabolidi već su složili priču o tome tko bi njegovim dolaskom mogao biti problemima sa svojim statusom



RIJEKA Vijest o transferu Erlinga Haalanda iz Borussije Dortmud na “otok” nije čini se ugodno sjela svima u redovima Manchester Cityja. Engleski tabolidi već su složili priču o tome tko bi njegovim dolaskom mogao biti problemima sa svojim statusom  u momčadi.


Prvi bi se tako na udaru mogao naći Gabriel Jesus, brazilski napadač, koji je postigao šest pogodaka u posljednjih pet nastupa. Tvrde engleske kolege da Jesus i Haaland nisu kompaktiblni i da bi Brazilac stoga mogao napustiti City. Zainteresiranih klubova ne nedostaje, spominju se Arsenal i Juventus.


Pored Jesusa u problemima bi se mogao naći i Phil Foden čija uloga na “devetki” više neće biti neophodna dolaskom Haalanda. Doduše, Foden može igrati i na drugim pozicijama u napadu i vjerojatno će igrati zajedno s Norvežaninom, ali bi mogao pasti u drugi plan.




Raheem Sterling je već izjavio kako se osjeća ugrožen dolaskom Haalanda. Guardiola mu više ne može garantirati minutažu, a njegov ugovor ističe za godinu dana pa se razlaz ovoga ljeta nameće kao logičan slijed događaja..


Ugrožen se može smatrati i mladi napadač Julian Alvarez koji je prošle zime doveden iz Rivera, ali je ostavljen na posudbi u Argentini do kraja sezone. Čini se da bi ta posudba mogla biti – produžena. Tu je još jedan mladi napadač, 19-godišnji Liam Delap. Mladi engleski reprezentativac velika je klupska nada i igrač koji je do Haalandova angažmana mogao očekivati sve veću minutažu u prvoj momčadi. I Delap bi poput Alvareza mogao na – posudbu.