Sprinter u kopačkama

Haaland je protiv PSG-a istrčao vrijeme samo 30 stotinki lošije od svjetskog rekorda!

Portal Novilist.hr

Erling Braut Haaland/Foto REUTERS

Erling Braut Haaland/Foto REUTERS



RIJEKA Španjolska Marca prenijela je zgodnu priču o norveškom nogometnom čudu, 19-godišnjem napadaču Borussije Erlingu Brautu Haalandu, koja je svoje ishodište imala u jednom podatku kojega su tijekom utakmice s PSG-om izvukle kolege sa Sky Italije.


Naime, talijanski novinari su izvukli jednu Norvežaninu dionicu s utakmice i izračunali da je 60 metara pretrčao za 6 sekundi 64 stotinke ili samo 30 stotinki lošije od svjetskog rekorda (6,34), odnosno samo devet stotinki slabije od norveškog nacionalnog rekorda.


Ta akcija doduše nije poput dvije druge završila pogotkom, međutim u svojem ludo šprintu stigao je izbiti loptu nakon kornera na prvoj ratnici ispred svojega gola i onda u punom trku stići u završnicu akcije koju je njegov suigrač zaključio udarcem kojeg je zaustavio vratar Navas.




Treba naravno uzeti u obzir da Haaland nije imao idealnu obuću, ali ni podlogu za trčanje. Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi se snašao atletskim sprintericama na tartanu i uvjetima u kojima bi mu jedina zadaća bila istrčati što bolje vrijeme na zadanoj dionici.