Norveški dragulj

Haaland je postavio nove golgeterske standarde koje nisu uspjeli pratiti Harry Kane i Kylian Mbappe

Portal Novi list

Erling Braut Haaland /Foto REUTERS

Erling Braut Haaland /Foto REUTERS

Dvadesetogodišnjem Norvežaninu je trebalo tek 14 utakmica da bi postigao 20 golova (deset u šest utakmica ove sezone), dosadašnji rekorder Harry Kane (Tottenham) svoj 20. gol postigao je u - 24. nastupu



DORTMUND Borussijin topnik Erling Haaland ponovo je zablistao. S dva pogotka uveo je momčad iz Dortmunda u četvrtfinale Lige prvaka, te pritom svoj učinak u Ligi prvaka zaokružio na brojku – 20. Postao je istodobno najmlađi i igrač koji je najbrže dostigao tu kvotu  golova u povijesti Lige prvaka.


Dvadesetogodišnjem Norvežaninu je trebalo tek 14 utakmica da bi postigao 20 golova (deset u šest utakmica ove sezone), dosadašnji rekorder Harry Kane (Tottenham) svoj 20. gol postigao je u – 24. nastupu. Kada je riječ o najmlađim strijelcima, Kylian Mbappe je 20. pogodak postigao nedugo nakon što je navršio 22 godine.


– Iza nas je luda utakmica protiv Seville. Znali smo da će biti teško, međutim nakon što smo poveli postalo je jasno da oni moraju zabiti tri gola – kazivao je Halaand nakon utakmice.




Svoj drugi pogodak, koji mu je pomogao da postavi nove golgeterske granice u Ligi prvaka, postigao je iz ponovljenog kaznenog udarca.


– Promašio sam prvi penal i sigurno da se pojavilo malo nervroze prije nego što sam dobio priliku za popravni. Međutim, znamo sam što koliko nam taj pogodak donosi – rekao je Haaland.