PRVA HNL

Gustafsson uoči gostovanja u Šibeniku: “Puno je ozljeda, ali imam povjerenja u svoju momčad”

P. N.

Jens Gustafsson/Foto PIXSELL

Jens Gustafsson/Foto PIXSELL

Nismo kompletni. Nema ni Livaje zbog kartona. Svi kažu da nema Marka, ali oni koji uđu moraju pokazati da ćemo pobijediti i bez njega. Vidim po treninzima da su igrači jako kompetitivni, jako rade i imam puno povjerenja u momčad - rekao je GustafssonRIJEKA Nakon reprezentativne stanke i Hajduk se vraća prvenstvenim obvezama. U 12. kolu HNL-a Bijeli u nedjelju (17.30 sati) gostuju u Šibeniku. Trener Hajduka Jens Gustafsson danas slavi 40. rođendan.


– Danas je veliki dan. Svake godine si stariji i stariji i rekao bih par riječi od kad sam tu. Prošlo je 140 dana, dugo je to ali ne za Švedsku. Moje iskustvo je takvo da je šest dana ovdje kao šest mjeseci na drugom mjestu. Tempo je vrlo jak, ali mi napredujemo iz dana. Svi rade dobar posao i idemo u pravom smjeru. Vjerojatno ste vidjeli da imamo novi pomoćni teren, ali i još neke stvari koje ne vidite. Prije mjesec dana upoznao sam legende kluba, to ujedinjuje klub s ljudima koji su se u prošlosti žrtvovali za klub i dolaze nam pomoći da budemo bolji. Ono što se događa unutar zida ujedinjuje klub i svaki dan je sve jači. Ali… Uvijek je ali, u sportu prepreke dolaze brzo, znate da imamo izazove koje su pred nama – rekao je Gustafsson, a zatim dodao:


– Imamo dosta ozljeda. To se događa u svim klubovima, ali mi ih imamo previše i to u kratko vrijeme. Vrlo sam žalostan što će Posavec, Eduok i Čuić dosta dugo biti izvan terena… Nismo kompletni. Nema ni Livaje zbog kartona. Svi kažu da nema Marka, ali oni koji uđu moraju pokazati da ćemo pobijediti i bez njega. Vidim po treninzima da su igrači jako kompetitivni, jako rade i imam puno povjerenja u momčad.
Hoće li biti promjena u taktičkom dijelu?


– Nisam sretan kako smo mi napadali u zadnjih par utakmica. Nisam zadovoljan brojem šansi, moramo biti više ‘kuražni’ u napadu. U Zadru su svi bili vrlo dobri prema nama i imali smo jako dobru utakmicu. Moramo biti najbolji što možemo, igrači moraju pokazati profesionalnost. Siguran sam da oni koji budu igrali u nedjelju će biti spremni napraviti sve za Hajduk. Bit će promjena u momčadi, u stilu, ne samo zbog igrača koji izostaju, nego i da budemo bolji nego što smo bili u zadnjim utakmicama.


Postigli ste dosta golova iz prekida, sad imate i Katića kao važnog aduta u tom dijelu igre?


– Prekidi su važni, mi smo sve bolji iz prekida, nadam se da ćemo biti i u nedjelju. Ako Nikola bude igrao u nedjelju i on će biti jedan od njih ako bude igrao. Nemamo Eleza, ali imamo nekoliko igrača i vidjet ćemo tko će zaigrati.


Kakva je situacija s ozljedama?


– Krovinović je započeo zamjenske treninge. Teško da će zaigrati u nedjelju. Vuković nije u konkurenciji sigurno.


Kako bez Livaje?


– Momčad je spremna za ovo, i nije bila jedinstvena prije dva mjeseca kao sada. Sada njegov izostanak bolje možemo nadoknaditi nego što je to bilo prije dva mjeseca. Uvijek netko nedostaje, ili Marko ili netko drugi. On je dosta sjajnih stvari napravio i sad mi moramo pokazati da možemo pobijediti i bez njega. Uvjeren sam da to igrači mogu.


Sahiti je lani blistao u Šibeniku, a ove sezone tamo blista još jedan igrač Hajduka, Marin Jakoliš…


– Sahiti je imao sjajnu sezonu lani, Jakoliš je bio tu mjesec i pol dana, vidio sam da je sjajan karakter i da će mu se dobre igre vratiti. Šibenik je blizu, stalno gledamo njihove utakmice, najviše smo ih uživo pogledali i znamo sve o svima, ali najviše o Šibeniku. To je momčad koja je počeka voli grati s puno posjeda, pokušavaju nadigrati pasovima protivnika, sad igraju više na kontra napade… Jakoliš je opasno oružje iz kontra napada, a Šibenik je dobra momčad.


Šibenik je protiv Hajduka uvijek posebno motiviran.


– Znamo što očekivati protiv ekstra motiviranih momčadi kad dolazi Hajduk i naši navijači, ali nisam fokusiran na Šibenik i igrače Šibenika, nego na moje igrače i 100% sam siguran sad da će nam oni donijeti dobar rezultat. Nesretan sam zbog onih koji izostaju, ali imam povjerenje u one koji će nastupiti – zaključio je Gustafsson.