DERBI U GRADSKOM VRTU

Gustafsson uoči derbija Hajduka i Osijeka: “Sigurno smo bolji nego zadnji put, napravit ćemo sve za pobjedu”

P. N.

Jens Gustafsson/Foto PIXSELL

Jens Gustafsson/Foto PIXSELL

Napravit ćemo sve za pobjedu pa ćemo vidjeti za koliko će to biti dovoljno. Pričao sam s igračima koji će igrati u nedjelju, i svi su mi rekli da će se boriti svaku sekundu na terenu - rekao je Gustafsson



RIJEKA Uoči susreta s Osijekom (Gradski vrt, nedjelja – 19.30 sati) svoje je dojmove s novinarima podijelio trener Hajduka Jens Gustafsson. Šveđanin se na početku osvrnuo na nastup juniora ‘bijelih’ u Ligi prvaka mladih.


– Svi smo pratili našu U-19 momčad. Čestitam i njima i cijelom klubu na toj vrlo lijepoj pobjedi. Drago mi je da imamo tako kvalitetne igrače u mladoj momčadi. Radujem se utakmici u Osijeku. Kroz tjedan smo bili više fokusirani nego ikad do sada od kad sam tu. Spremni smo za borbu u Osijeku, puni smo samopouzdanja i fokusirani na utakmicu.


Kakva je situacija u momčadi?




– Naša pobjeda nad Lokomotivom nije bila praćena dovoljno dobrom izvedbom. Izvedba je bila razočaravajuća, a za to je nekoliko razloga. Krovinović nije mogao igrati, Fossati i Vuković nisu bili spremni za 90 minuta utakmice, Lovrencsics se tek vratio… Sad, nakon tjedna u kojem smo bili jako fokusirani to će se sigurno odraziti i na momčad. Krovinović se vraća, Fossati je dobio tjedan dana treninga s momčadi, i ne samo on. Svi su dobili više minuta treninga, i sigurno ćemo biti bolji u nedjelju nego protiv Lokomotive. Vodit ćemo 21 igrača na put, mladi Silić i Škaričić će ostati s juniorima.


Što ste naučili od poraza protiv Osijeka i koliko ste bolji kao momčad u odnosu na taj poraz u drugom kolu?


– Puno smo bolji. To je za nas bio razočaravajući rezultat jer smo zaslužili više od poraza. Od tad smo narasli kao momčad, došli su nam i neki novi igrači, mnogi od njih su se digli i od tada smo odigrali mnoge dobre utakmice. Sada smo puno stabilnija momčad, koja raste iz dana u dan, kako kolektivno tako i individualno. Sigurno smo bolji nego što smo bili u drugom kolu.


Kakav vam se čini Osijek, ni oni ne briljiraju?


– To je nogomet i na te stvari se treba naviknuti. Osijek je dobra momčad, svi rade za isti cilj, defenzivno i fizički su jaki, svi rade za uspjeh svoje momčadi, ali i mi smo spremni za borbu u nedjelju. Naravno, uz respekt Osijeku koji je jako dobra momčad.


Hajduk ima dosta navijača u Slavoniji, očekujete li njihovu podršku?


– Odmah nakon press konferencije idemo na put, trenirat ćemo u Đakovu, znamo da ima dosta navijača tamo, ali tako je kod nas svaku utakmicu, gdje god idemo, svugdje imamo jako puno navijača, i to je naša privilegija. Uz njihovu pomoć možemo i do pozitivnog rezultata.


Je li pozitivan rezultat samo pobjeda ili bi vas zadovoljio i bod?


– Napravit ćemo sve za pobjedu pa ćemo vidjeti za koliko će to biti dovoljno. Pričao sam s igračima koji će igrati u nedjelju, i svi su mi rekli da će se boriti svaku sekundu na terenu – zaključio je Gustafsson.