Selidba

Grobnički napadač pojačava Krimejčane: Kristian Fućak blizu posudbe u Orijent

Ivan Volarić

Foto B. Filić / PIXSELL

Foto B. Filić / PIXSELL



RIJEKA – Ovoga petka počinju priprema drugoligaša Orijenta 1919. Trener Fausto Budicin zamislio je u svojem pripremnom planu dvodnevna testiranja, pa nakon slobodne nedjelje, u ponedjeljak udarni ciklus treninga. Kako sada stvari stoje u redovima Krimejčana moglo bi se na prvim treninzima pojaviti i jedno novo ime – Kristian Fućak. Grobnički napadač prošle je sezone s Varaždinom ušao u Prvu HNL, ove jeseni upisao dva nastupa, no Bonačićevim dolaskom pao u drugi plan. Fućak nije ni počeo pripreme s Varaždincima, klub mu je ostavio mogućnost da pronađe drugu sredinu, ali kao posuđeni igrač. Kristian trenira individualno u iščekivanju dogovora na relaciji Krimeja – Varaždin.


– Meni je u ovom trenutku najbitnije da igram, da kroz utakmice napredujem. Orijent je dobar klub, dobro stoje na ljestvici. Treniram i čekam da se klubovi dogovore – govori 21-godišnji krilni napadač koji se savršeno uklapa u kriterije kojim se odgovorni na Krimeji vode kod dovođenja igrača: Fućak je mlad, perspektivan i domaći kadar.


– Dobro poznajem Orijentovu momčad, s većinom tih igrača sam igrao, s nekima se čak i družim. Većinom su to domaći dečki i s te strane to je super. Osim toga bit ću doma s obitelji. Naravno, da se u takvom okruženju čovjek odmah bolje osjeća – nastavlja Fućak, koji je malo razočaran činjenicom da je prošle jeseni imao skromnu minutažu.




– Razočaran sam jer nisam dobio šansu pokazati što mogu. Prošle sezone sam igrao u Drugoj HNL. Opet, svjestan sam da je ovo Prva liga i da je sve zajedno puno ozbiljnije. Osim toga treba uzeti u obzir da sam napravio veliki korak odlaskom iz Četvrte u Drugu ligu, a onda je došla i Prva liga… Na meni je da se sada nametnem i izborim za bolji status. Čim mi nisu dali raskid ugovora to znači da računaju na mene – rekao je Fućak.


Berkovićev status


Na Krimeji posljednjih dana intezivno rade i na raspetljavanju statusa vratara Carla Berkovića. Naime, na njega nova Uprava Intera ne računa, ali Carlo ima važeći ugovor i, razumljivo, ne želi se tek tako odreći primanja. Orijent bi s druge strane rado produžio suradnju s Berkovićem, ali ne želi preuzeti njegov ugovor koji u financijskom smislu izlazi iz krimejskih mogućnosti. Sve bi trebalo biti jasnije idućih dana nakon razgovora u trokutu Inter – Orijent – Berković.