Konferencijska liga

Grci zatražili od UEFA-e zabranu dolaska na uzvrat KL navijačima Marseillea zbog nasilja koje se dogodilo u prvoj utakmici

Hina

Detalj s utakmice PAOK-a i Marseillea/Foto REUTERS

Detalj s utakmice PAOK-a i Marseillea/Foto REUTERS

Tijekom prve utakmice odigrane prošlog četvrtka u Marseilleu, koju je pobijedila francuska momčad 2-1, dogodili su se ozbiljni incidenti među navijačima, kako oko stadiona tako i u gradu



SOLUN Grčke vlasti zatražile su u ponedjeljak od UEFA-e da navijačima Marseillea zabrani dolazak na četvrtfinalnu utakmicu Konferencijske  lige u četvrtak protiv PAOK-a u Solunu zbog nasilja koje se dogodilo u prvoj utakmici.


Prema priopćenju za javnost, ministar zaštite građana Takis Theodorikakos razgovarao je o tome u ponedjeljak s glavnim tajnikom UEFA-e Theodorom Theodoridisom i zamjenikom glavnog tajnika Giorgiom Marchettijem.


“Generalna uprava policije Soluna podnijela je pisani zahtjev nadležnim tijelima za zabranu organiziranog i pojedinačnog kretanja navijača Marseillea, s obzirom na utakmicu protiv PAOK-a na stadionu Toumba”, navodi se u priopćenju Ministarstva.




Grčke vlasti su naznačile da je provedba mjere zabrane putovanja za navijače Marseillea primjenjivana u prošlosti tijekom drugih međunarodnih utakmica u gostima kod francuskog kluba.


Tijekom prve utakmice odigrane prošlog četvrtka u Marseilleu, koju je pobijedila francuska momčad 2-1, dogodili su se ozbiljni incidenti među navijačima, kako oko stadiona tako i u gradu.