Španjolsko prvenstvo

Granada i Las Palmas izborili povratak u elitni razred španjolskog nogometa, Levante ide u doigravanje

Hina

Foto Facebook FC Granada

Foto Facebook FC Granada

Bivši igrač Lokomotive Myrto Uzuni zabio za pobjedu Granade



MADRID  Nogometaši Granade i Las Palmasa osigurali su povratak u prvu španjolsku ligu sljedeće sezone, Granada kao prvak, a Las Palmas kao doprvak druge lige.


Granadi je povratak u društvo najboljih nakon samo jedne sezone izbivanja bio dovoljan i bod u domaćoj utakmici posljednjeg kola protiv Leganesa, ali andaluzijski je sastav povratak u elitu proslavio u stilu, pobjedom 2-0 golovima Uzunija (42) i Zaragoze (58).


Las Palmas je, pak, u posljednjem kolu igrao na svom terenu protiv izravnog konkurenta Alavesa. No, Las Palmasu je i bod bio dovoljan za povratak u elitu, dok je Alaves morao pobijediti. Susret je okončan rezultatom 0-0 pa je sastav s Kanara izborio povratak u Primeru u kojoj je posljednji put igrao u sezoni 2017/18.




Granada je tako sezonu okončala sa 75 bodova, a Las Palmas sa 72.


Za treće mjesto koje vodi u Primeru sljedeće sezone u doigravanju će igrati treći Levante, koji je 2-1 pobjedom protiv Ovieda stigao do učinka od 72 boda, ali je bio slabiji u međusobnom omjeru s Las Palmasom, četvrti Alaves, koji je osvojio 71 bod, peti Eibar, koji je prvenstvo također okončao sa 71 bodom nakon 1-0 pbojede na gostovanju kod Huesce, te šesti Albacete sa 67 bodova.


Iz Primere je zasad sigurno ispao samo Cadiz.