Odluka o derbiju

Gradske vlasti Liverpoola odlučile da će se gradski derbi ipak održati na Goodison Parku

Hina

Presudilo je obećanje navijačkih udruga oba kluba da neće biti masovnog okupljanjaLIVERPOOL  Napokon je riješeno pitanje gdje će se igrati gradski derbi Evertona i Liverpoola, koji je na rasporedu 21. lipnja. Susret će biti odigran na Evertonovu stadionu Goodison Park, odlučila je u srijedu, kako prenosi BBC, posebna komisija koju su osnovale gradske vlasti Liverpoola.


Naime, Liverpool bi već na toj utakmici mogao osigurati naslov prvaka Engleske, kojeg čeka 30 godina pa se pojavila bojazan da bi se ispred stadiona moglo okupiti puno navijača što bi predstavljalo veliki zdravstveni rizik budući da je Velika Britanija među zemljama koje su najviše pogođene pandemijom koronovirusa.


Sve utakmice do kraja sezone Premier lige igrat će se pred praznim stadionima.
Zbog toga se predlagalo da utakmica Everton – Liverpool bude odigrana na neutralnom terenu, u Southamptonu. Na kraju čini se da je presudilo obećanje navijačkih udruga oba kluba da neće biti masovnog okupljanja, pa je posebna komisija dala “zeleno svjetlo” da se utakmica odigra na Goodison Parku.


Premier liga se nastavlja 17. lipnja, kada drugoplasirani Manchester City dočekuje Arsenal, i ako City izgubi od “topnika” nogometaši Liverpoola bi četiri dana kasnije pobjedom protiv Evertona osigurali naslov prvaka, jer imaju 25 bodova prednosti u odnosu na Manchester City.