Bundesliga

Grad Nürnberg ograničio korištenje reflektora na stadionu, zbog štednje se ne mogu igrati večernje utakmice!

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

"Grijanje terena na stadionu ostat će isključeno nakon dogovora s Njemačkom nogometnom ligom (DFL). Ograničavamo korištenje reflektora do najviše devet navečer", priopćilo je vijeće



NURNBERG Njemački nogometni drugoligaš Nürnberg neće igrati večernje utakmice nakon što je gradsko vijeće u petak odlučilo ograničiti korištenje reflektora na stadionu Max Morlock momčadi uslijed energetske krize.


Ruska invazija Ukrajine 24. veljače dovela je do skoka cijena energije u cijelom svijetu, a Njemačka, koja je uvelike ovisila o ruskoj energiji, nastoji smanjiti potrošnju energije s približavanjem zime.


“Zimi bi mogla biti nestašica plina i struje. Zbog toga je gradsko vijeće ponovno raspravljalo o tome gdje možemo štedjeti energiju”, stoji u priopćenju i dodaje da je donijela odluku o ograničenju korištenja reflektora i podzemnog grijanja.




“Grijanje terena na stadionu ostat će isključeno nakon dogovora s Njemačkom nogometnom ligom (DFL). Ograničavamo korištenje reflektora do najviše devet navečer”, priopćilo je vijeće.


Time je bivši bundesligaš spriječen u organiziranju večernjih utakmica koje počinju u 20.30 sati. Nürnberg je na 13. mjestu Druge njemačke lige.